37ο Συνέδριο Κρητών Ωκεανίας στη Μελβούρνη

Η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης έχουν την τιμή να φιλοξενήσουν το 37ο Συνέδριο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδία, από τις 7 έως και τις 12 Ιανουαρίου, στη Μελβούρνη.

Στο Συνέδριο θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των Κρητικών Σωματείων από όλη την Ωκεανία. Αναλυτικά, από την Κρητική Αδελφότητα Καμπέρας και Περιχώρων, την Κρητική Ένωση Ντάργουιν, την Κρητική Ένωση Νέας Ζηλανδίας, την Κρητική Αδελφότητα Κουινσλάνδης, τον Σύνδεσμος Κρητών Νότιας Αυστραλίας, την Κρητική Ένωση Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας, την Κρητική Ένωση Τασμανίας και την Κρητική Αδελφότητα Δυτικής Αυστραλίας. Οι εκπρόσωποι των παραπάνω οργανισμών, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα με πολλές διασκεδαστικές επιλογές που έχουν επιμεληθεί τα Κρητικά σωματεία της Μελβούρνης. 1879770

Την Έναρξη του Συνεδρίου θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο επίσκοπος Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ, ο επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, η ομοσπονδιακή βουλευτής κ. Μαρία Βαμβακινού, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών (από τηις ΗΠΑ) κ. Μανώλης Βεληβασάκης και οι πρόεδροι Ελληνικών σωματείων της Μελβούρνης.

Το πλούσιο πρόγραμμα στο πλαίσιο του Συνεδρίου, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκδρομές στο Yarra Valley, με επίσκεψη στα καλύτερα Οινοποιεία της Βικτώριας, εκδρομή στο Sorrento Park με άφθονους μεζέδες και τσικουδιά και, επίσης, εκδρομή στο Phillip Island, όπου οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την καταπληκτική ευκαιρία να απολαύσουν τους πιγκουίνους. Ακόμα θα γίνουν εκδρομές στην πόλη της Μελβούρνης με επίσκεψη σε αξιοθέατα όπως το Eureka Tower και το Star Observation Wheel καθώς και επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο και το Shrine of Remembrance, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο και σε άλλα πολλά που αξίζουν να επισκεφθεί κανείς. Οι σύνεδροι θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να δειπνήσουν σε Κρητικές παραδοσιακές ταβέρνες όπου θα μείνουν εντυπωσιασμένοι από τις γεύσεις και τη φιλοξενία.

Ακόμα θα τελεστεί δοξολογία για τους Συνέδρους στην ιερά μονή Αγίου Ευσταθίου, τη δοξολογία θα διαδεχθεί τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Αυστραλοελληνικό Μνημείο και, στη συνέχεια, θα παρακολουθήσουμε τον αγιασμό των υδάτων στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανίων όπου πλήθος πιστών της Ελληνικής παροικίας δίνει το παρόν κάθε χρόνο.

Αξιοσημείωτες είναι και οι δραστηριότητες της Νεολαίας κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, όπως είναι η Μέρα Αθλητισμού συμπεριλαμβανομένων των αθλημάτων τένις και ποδοσφαίρου.

Το πενθήμερο Συνέδριο θα καλύψουν μουσικά οι καλλιτέχνες από την Κρήτη, Γιώργος Στρατάκης (λύρα – τΤραγούδι), Νίκος Στρατάκης (λαούτο – τραγούδι) και Δημήτρης Ζωγραφάκης (κιθάρα), οι οποίοι θα αναλάβουν το μουσικό κομμάτι του Συνεδρίου με πολλές εμφανίσεις και με αποκορύφωμα τη μεγάλη χοροεσπερίδα στο Κρητικό Χωριό.

Το Συνέδριο θα λαμπρύνουν με τη συμμετοχή τους τα παιδικά και μεγάλα χορευτικά συγκροτήματα της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης, της Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης, της Αδελφότητας Κρητών Κουινσλάνδης και της Κρητικής Αδελφότητας  Νέας Νότιας Ουαλίας.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, επίσης, θα λάβει χώρα η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, όπως επίσης και η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κρητικής Νεολαίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, στην Ημερήσια Διάταξη των οποίων περιλαμβάνονται αρκετά σοβαρά θέματα που θα απασχολήσουν του Κρήτες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τους προέδρους των Κρητικών Σωματείων της Μελβούρνης, Γιάννη Νικολακάκη, στο 0413 440 033 και Δημήτρη Παπαδημητρίου στο 0411 224 532.

Πηγή:Neoskosmos.com