Ομογενής παιδίατρος επικεφαλής Τμήματος του Ερευνητικού Κέντρου «Murdoch»

Επικεφαλής Τμήματος του Ερευνητικού Ινστιτούτου Παίδων “Murdoch” θα τεθεί σύντομα ο ομογενής παιδίατρος από το Σίδνεϊ, Τζον Χριστοδούλου, που έχει διακριθεί για την επιτυχημένη αντιμετώπιση σπανίων ασθενειών από γενετικές δυσλειτουργίες.

Ο 58χρονος κ. Χριστοδούλου είναι καθηγητής Παιδιατρικής και Παιδικής Υγείας του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ και πριν από 18 χρόνια είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα πρόληψης σπανίων ασθενειών με βάση την γονιδιωματική ιατρική.

Περίπου 1.000 άτομα θεραπεύτηκαν μέσω του εν λόγω προγράμματος, που ονομάζεται “Western Sydney Genetics Program” και εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων στο Westmead του Δυτικού Σίδνεϊ. papa1

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ο ομογενής γιατρός θα εγκαταλείψει το πόστο του αυτό για να αναλάβει τα ηνία του Τμήματος Γονιδιωματικής Ιατρικής του σημαντικότατου ερευνητικού κέντρου “Murdoch”.

Ο καθηγητής Χριστοδούλου είπε ότι οι ταχύτατες εξελίξεις στη γενετική θα φέρουν επανάσταση στην ιατρική. “Για μερικούς ανθρώπους, οι διαγνώσεις σπανίων γενετικών ασθενειών αποτελούν μια ‘Οδύσσεια’ που μπορεί να διαρκέσει χρόνια, περιλαμβάνουν πολλές εξετάσεις και οι οποίες μερικές φορές δεν οδηγούν σε διάγνωση. Με την εξέλιξη της γενετικής ιατρικής, ο διαγνωστικός χρόνος να περιοριστεί σε τέσσερις μήνες ή και σε ακόμη λιγότερο χρόνο” τονίζει ο κ. Χριστουδούλου.