Ο εορτασμός των ελληνικών Γραμμάτων στην Νέα Υόρκη

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Νέα Υόρκη. Ο εορτασμός των Ελληνικών Γραμμάτων θα γίνει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στην Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, από τον Σύλλογο των Ελλήνων Εκπαιδευτικών  «Ο Προμηθεύς».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου,  καθηγητής κ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου, μιλώντας στην Panhellenic Post, αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα του εορτασμού των Ελληνικών Γραμμάτων. Όπως είπε, κύριος ομιλητής θα είναι ο Αλέξανδρος Κολόμπο, αρχαιολόγος, με αντικείμενο την Αμφίπολη και τη σημασία της για τούς Έλληνες Δασκάλους στην Αμερική.

Επίσης θα γίνει και παρουσίαση του βιβλίου” Πως να μαθαίνουμε Ελληνικά από τα παραμύθια” από τη συγγραφέα Μαρία Καλιάμβου καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο YALE.

Το εορταστικό πρόγραμμα για τα Ελληνικά Γράμματα είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο ελληνιστή καθηγητή του Πανεπιστημίου Dartmouth Δρ. Ιωάννη Ρασσιά, που αποδήμησε πρόσφατα.

Οι τίτλοι της ιστορικής ” Μελέτης Ρασσιά” θα παρουσιαστούν στο Συμπόσιο στο κοινό για πρώτη φορά μετά από το 1999. Θα μιλήσει η κόρη του, Δρ. Ελένη Ρασσιά , απο το Dartmouth College.

IMG_4903

Ο αρχαιολόγος Αλέξανδρος Κολόμπος, με την ομιλία του για την Αμφίπολη θα υποδείξει πως οι Έλληνες Δάσκαλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υλικό αυτό για τον εμπλουτισμό του μαθήματος της ιστορίας.

image1

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου YALE, Δρ. Μαρία Καλιάμβου, θα παρουσιάσει το βιβλίο της “Πώς να μαθαίνουμε Ελληνικά με τα παραμύθια” και θα υποδείξει ευχάριστους τρόπους διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας.

image2A

Φωτογραφία της καθηγήτριας στο YALE!

 

Όλοι οι Ομογενείς και οι Εκπαιδευτικοί προσκαλούνται από τον Πρόεδρο κ. Τριανταφύλλου, «να παρευρεθούν στο Πρωτοπορειακό αυτό Συμπόσιο που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις μας και θα εξυψώσει το όνομα του  Ελληνα δασκάλου και του Προμηθέα»!
Θα ακολουθήσει δεξίωση και κοπή της βασιλόπιτας!
Είσοδος Ελεύθερη!
Παρουσίαση: Ελευθερία Οίκουτα
Συντονισμός: Τιμολέων Κόκκινος
Επιμέλεια: Δημοσθένης Τριανταφύλλου
Πρόεδρος