Ρωγμές στους εργοδότες: Νέα «όχι» σε αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών

Αντίθετο στη συμφωνία για το ασφαλιστικό που συμφώνησαν Μέγαρο Μαξίμου και εργοδοτικές οργανώσεις, δηλώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, μετά και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κανένα σχόλιο.

«Η λύση στο Ασφαλιστικό δεν έρχεται με αύξηση των εισφορών ή με μείωση των συντάξεων» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κρατώντας αποστάσεις από την θέση των εργοδοτικών οργανώσεων. Όπως επισημαίνει ο κ. Χαζηθεοδοσίου, ο μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη της οικονομίας και όχι η συνέχιση της λιτότητας.

Αλλά και το οικονομικό επιμελητήριο της χώρας τάσσεται κατά της συμφωνίας των εταίρων για το ασφαλιστικό καθώς σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό επισημαίνει ότι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες αποτελεί «κεφαλικό φόρο.»

Για την καθιέρωση
ρήτρας ανάπτυξης, με στόχο τη μείωση φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων που θα αποφασισθούν τώρα, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με τους εργοδοτικούς φορείς, για να κάμψει τις αντιστάσεις τους και να αποσπάσει καταρχήν συμφωνία για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Στο 6,5% θα ανέρχεται η εισφορά των αυτοαπασχολούμενων που πληρώνονται με μπλοκάκι ενώ το υπόλοιπο ποσόν εισφοράς θα καταβάλλεται από τον εργοδότη διευκρίνισε στο μεταξύ σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
Πηγή:Skai.gr