Κομισιόν: Αβάσιμες εικασίες όσα λέγονται περί της θέσης μας για το Ασφαλιστικό

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της αξιολόγησης της ελληνικής πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού (την οποία παράλαβε την προηγούμενη εβδομάδα), διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ξεκαθαρίζοντας ότι τα δημοσιεύματα και όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες ως προς τη θέση της Επιτροπής για το ελληνικό σχέδιο συνιστούν αβάσιμες εικασίες.

«H αξιολόγηση της πρότασης βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι θεσμοί θα συζητήσουν περαιτέρω το θέμα κατά τη διάρκεια της αποστολής των εκπροσώπων των θεσμών που θα πραγματοποιηθεί αργότερα εντός του μήνα», ανέφερε ο κ. Σχοινάς, αποφεύγοντας να δώσει ακριβή ημερομηνία επιστροφής των θεσμών.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι σε αυτό το στάδιο η Επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της, προσθέτοντας ότι κάθε αναφορά ως προς τη θέση της Επιτροπής σε αυτό το θέμα συνιστά αβάσιμη εικασία.

Ο κ. Σχοινάς κατέληξε λέγοντας ότι η αξιολόγηση θα γίνει μέσα από διεξοδική συζήτηση με τις ελληνικές Αρχές και τους άλλους θεσμούς.

Ο εκπρόσωπος απέφυγε να προσδιορίσει ποιους αφορά η αναφορά σε εικασίες, ωστόσο την περασμένη βδομάδα ξένο πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο αξιωματούχους της Ευρωζώνης ανέφερε ότι οι θεσμοί θεωρούν αποδεκτό το ευρύτερο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση.

Για θετικές αντιδράσεις των θεσμών είχε μιλήσει όμως και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ