Το κλειδί της ΝΔ παρέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (52,43%)

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΔ -Μητσοτάκης: 52,43%, Μεϊμαράκης: 47,57%

Μήνυμα ανανέωσης της ΝΔ, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύντομη τελετή παραλαβής-παράδοσης στα γραφεία του κόμματος. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στον Γιάννη Πλακιωτάκη ευχαρίστησε τον ίδιο για το έργο του, αλλά και όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και τους εθελοντές, επισημαίνοντας πως το κόμμα έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία.

«Θα ανανεώσουμε τη ΝΔ με σεβασμό στην ιστορία, αλλά και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Χρέος όλων μας είναι η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού. Κανείς δεν περισσεύει, αλλά χρειάζεται και διεύρυνση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η ηγετική ομάδα Μητσοτάκη

Tον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν στα γραφεία της ΝΔ στην λεωφόρο Συγγρού, ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρώην υφυπουργός (επι Καραμανλή) και κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη, Μιχάλης Μπεκίρης και τον περίμενε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Σημειώνεται ότι ο κ. Μπεκίρης που ήταν υφυπουργός στην τελευταία περίοδο Καραμανλή είχε εγκαταλείψει αρκετά χρόνια την κεντρική πολιτική σκηνή και έλεγε σε φίλους του ότι θα επιστρέψει μόνο αν κρίνει ότι οι συνθήκες θα είναι προσιτές σ’ εκείνον. Κάτι τέτοιο προφανώς έγινε τελευταία….

Όσο για τον κ. Αυγενάκη, από χθές το βράδυ δήλωνε έτοιμος να πιάσει σήμερα δουλειά.

Νωρίτερα, είχε φθάσει στα γραφεία του κόμματος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενώ από το πρωί ήταν και ο πρώην βουλευτής Κερκύρας και συνεργάτης του Νίκος Γεωργιάδης.

«Η ΝΔ κέρδισε το στοίχημα της ανανέωσης» δήλωσε, προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνυποψήφιό του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Όλοι να σταθούμε αρωγοί στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο νέος πρόεδρος του κόμματος» πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς αλλά όχι πανηγυρισμών» δήλωσε προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θα πανηγυρίσουμε όταν η κυβέρνησή μας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο, μειώσει την ανεργία και αρχίσουν να έρχονται πίσω στην Ελλάδα τα παιδιά μας, που λογω κρίσης έφυγαν στο εξωτερικό» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκη, ενώ συγκεντρωμένα έξω από τα γραφεία ήταν μέλη της ΝΔ που του φώναζαν : “Αντε Κυριάκο τώρα και πρωθυπουργός”.

Νωρίτερα φτάνοντας στο πολιτικό του γραφείο στο Παγκράτι, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι ώρα για δουλειά και όλα θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες.

Οι άμεσες πρωτοβουλίες

Στις άμεσες πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εντός της εβδομάδας, συναντήσεις με όλους τους πρώην προέδρους του κόμματος, αλλά και συνάντηση -εντός των προσεχών ημερών- με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά τα τελικά επίσημα αποτελέσματα, θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τον προεδρεύοντα της ΚΕΦΕ Γιάννη Τραγάκη, στο 70% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε το 51% των ψήφων έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.