Ποιο είναι το πρόσωπο – κλειδί για το “κατεψυγμένο” πτώμα στην Καλλιθέα

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Σ. Μαριανού, το πτώμα του άτυχου άνδρα βρίσκεται εδώ κι ένα χρόνο τοποθετημένο στον καταψύκτη και ήταν δεμένος χειροπόδαρα σε εμβρυακή στάση, ενώ στο στόμα του είχε ένα πανί. Παράλληλα στον πυθμένα του καταψύκτη βρέθηκαν κηλίδες αίματος.

Άνθρωπος “κλειδί” στην υπόθεση θεωρείται μια 45χρονη Βουλγάρα με την οποία ήταν παντρεμένος ο συνταξιούχος ναυτικός, και είχε μαζί της ένα ανήλικο αγόρι. Τα ίχνη της 45χρονης εξαφανίστηκαν 10 ημέρες πριν δηλώσει ο αδελφός του θύματος την εξαφάνιση του συγγενή του, τον Ιανουάριο του 2015.

Ήδη έχει σταλεί επείγον σήμα της Ασφάλειας Αττικής στην Ιντερπόλ, προκειμένου η 45χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία να αναζητηθεί και να εντοπιστεί από τις Αρχές της χώρας της, καθώς εκτιμάται πως η ίδια έχει απόλυτη γνώση του περιστατικού και των συνθηκών της δολοφονίας.

Παράλληλα οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν ενδελεχώς το ρόλο που μπορεί να έπαιξε στην δολοφονία του άτυχου πρώην ναυτικού ο μεγάλος γιος της 45χρονης από τον πρώτο της γάμο, ο οποίος είναι 30 ετών και ίσως βρίσκεται και αυτός στην Βουλγαρία.

Εδώ και ένα χρόνο αγνοούνταν ο 65χρονος άνδρας, το πτώμα του οποίου βρέθηκε μέσα σε καταψύκτη-μπαούλο, σε διαμέρισμα στην οδό Ευαγγελιστρίας στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος του οφείλεται σε έγκλημα. Το πτώμα του άνδρα βρέθηκε σε εμβρυακή στάση, δεμένο χειροπόδαρα και με μονωτική ταινία στο στόμα.

Πριν από ένα χρόνο, ο αδελφός του 65χρονου είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στο διαμέρισμα του 65χρονου διέμενε μια μεσήλικη οικιακή βοηθός από την Βουλγαρία, και η οποία έχει επιστρέψει στη χώρα της μαζί με το παιδί της.

Το πτώμα του άνδρα είδε δικαστικός επιμελητής, όταν πήγε να παραδώσει ένα ένταλμα κατάσχεσης στην οικιακή βοηθό, που είχε δηλώσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα ως τόπο κατοικίας της. Ο δικαστικός επιμελητής, σύμφωνα με πληροφορίες,βρήκε την πόρτα ανοιχτή και μπήκε στο διαμέρισμα όπου ανακάλυψε το μακάβριο εύρημα. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία η οποία και έφτασε στο σημείο σε λίγα λεπτά.