Πέμπτη η συνάντηση Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη

Αθήνα

Το απόγευμα της Πέμπτης, στις 17:30, θα συναντηθούν στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πρόκειται για την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών μετά το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Την Τετάρτη οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τις 10 Ιανουαρίου έχουν μιλήσει τηλεφωνικά και άλλες φορές.

Πριν από το συγκεκριμένο ραντεβού θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Στην συνεδρίαση θα γίνει εκλογή του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και των αναπληρωτών του.

Σύμφωνα με αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη, για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ προτείνεται ο Κώστας Τσιάρας, η εκλογή του οποίου θα γίνει μετά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στους βουλευτές.

Για αναπληρωτές του γραμματέα της ΚΟ προτείνονται οι βουλευτές: Κώστας Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν από τον κ. Μητσοτάκη ο Νίκος Δένδιας, ο Γιάννης Βρούτσης και η Νίκη Κεραμέως.

Εκπληξη αποτέλεσε η τοποθέτηση στη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, του «καραμανλικού» βουλευτή Β’ Αθηνών Γιώργου Κουμουτσάκου.

Αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης που θα είναι ο σύνδεσμος του κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ουσιαστικά, προαλείφεται για γραμματέας της Π.Ε., μετά το συνέδριο.

Newsroom ΔΟΛ