Πανικός σε τουριστικό αξιοθέατο του Σίδνεϊ από τεράστια κύματα

Στα νότια του Σίδνεϊ βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια θέρετρα της Αυστραλίας, το πάρκο Figure 8, ένα πανέμορφο κομψοτέχνημα της φύσης πάνω στους βράχους με φυσικές πισίνες και τρύπες στις οποίες πολλοί απολαμβάνουν το μπάνιο τους, και ένα από τα πιο φημισμένα μέρη της χώρας για φωτογραφίες.

To σημείο αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους Αυστραλούς, που έστω και μια φορά στη ζωή τους θα ήθελαν να βρεθούν στον συγκεκριμένο χώρο και να παίξουν με αυτή την ιδιαιτερότητα των φυσικών φαινομένων.huge

Την Δευτέρα όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τις άλλες φορές. Με την θερμοκρασία να βρίσκεται στην περιοχή κάπου στους 35 βαθμούς Κελσίου, οι λουόμενοι έφθασαν και πάλι κατά εκατοντάδες στο συγκεκριμένο αξιοθέατο, κάνοντας αυτό που ξέρουν: κολύμπι και φωτογραφίες.

Όμως οι Αρχές είχαν προειδοποιήσει για μεγάλα κύματα, περισσότερο του συνηθισμένου. Όπως όμως φάνηκε κανείς δεν άκουσε, και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστα: Πάνω από 100 τραυματίες, οι περισσότεροι ελαφρά, και τουλάχιστον τρεις από αυτούς με πιο σοβαρά τραύματα που ανάγκασαν τις Αρχές να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο με ελικόπτερα.

Τα μεγάλα κύματα παρέσυραν τους ανθρώπους και τους χτύπησαν με δύναμη πάνω στα βράχια. Αν και αυτό αποτελεί μέρος της εμπειρίας, τα τελευταία γεγονότα αναγκάζουν τις Αρχές να σκέφτονται να κλείνουν το πάρκο όταν οι συνθήκες είναι αντίστοιχες.

πηγή:neoskosmos.com