Δύο ομογενείς για την εκλογική έδρα Barton Ν.Ν. Ουαλίας

Δύο ομογενείς, ο Νικόλαος Βαρβαρής, βουλευτής των Φιλελευθέρων στην έδρα Barton της Ν.Ν. Ουαλίας και ο Γιώργος Βελλής, αν τελικά ο δεύτερος καταφέρει να εξασφαλίσει το χρίσμα του Εργατικού Κόμματος για την ίδια έδρα, θα διασταυρώσουν τα… «πολιτικά τους ξίφη» στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές.

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα των Εργατικών για να κατέβει στις επόμενες εκλογές ως υποψήφιος του Κόμματος, ανακοίνωσε ο κ. Βελλής πριν από λίγες μέρες. Ο κ. Βελλής είναι ιδιαίτερα γνωστός στην ομογένεια της Ν.Ν. Ουαλίας ως πρόεδρος του Αυστραλοελληνικού Συμβουλίου Ν.Ν. Ουαλίας, (Australian Hellenic Council NSW) και η απόφασή του να διεκδικήσει το χρίσμα της συγκεκριμένης έδρας έρχεται σε χρόνο παράλληλο με την επικείμενη ανακοίνωση της Αυστραλιανής Εκλογικής Επιτροπής (Australian Electoral Commission) για αλλαγές στα όρια της έδρας. Εκτιμάται ότι απ’ αυτές τις αλλαγές η έδρα που ανήκει αυτή τη στιγμή στο κόμμα των Φιλελευθέρων (η νίκη του κ. Βαρβαρή ήταν οριακή στην συγκεκριμένη έδρα) μπορεί δυνητικά να περάσει στα χέρια των Εργατικών λόγω των δημογραφικών αλλαγών που θα υποστεί μετά την απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής.

112

Ο κ. Βελλής στην ανακοίνωσή του αναφέρεται επίσης και στην 15ετή προσφορά και δράση του στην τοπική κοινωνία της περιοχής, η οποία όπως λέει τον έχει κάνει πολύ καλό γνώστη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της έδρας Barton.

Αναφερόμενος στα θέματα που ο ίδιος θεωρεί σημαντικά για τους ψηφοφόρους της έδρας για την οποία διεκδικεί το χρίσμα ο κ. Βελλής είπε πως θα εργαστεί σκληρά προκειμένου να διασφαλίσει γι’ αυτούς «εργασιακή ασφάλεια, αλλά και καλύτερες υπηρεσίες όσον αφορά τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας».

Ο κ. Βελλής από τη θέση του προέδρου του Αυστραλοελληνικού Συμβουλίου Ν.Ν. Ουαλίας ήταν από τους πρωτοστάτες στη μάχη ομογενειακών αλλά και άλλων πολυπολιτισμικών οργανισμών προκειμένου να μην περάσουν οι αλλαγές στον Αντιρατσιστικό Νόμο της χώρας, τις οποίες προωθούσε πριν από περίπου δύο χρόνια η κυβέρνηση Abbott.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, εκτός από τον κ. Βελλή, το χρίσμα για την έδρα Barton,θα διεκδικήσουν τουλάχιστον τέσσερις ακόμα υποψήφιοι ενώ φημολογείται ότι στον κατάλογο των υποψηφίων μπορεί να προστεθεί και το πρωτοκλασάτο στέλεχος του Εργατικού, ο πρώην υπουργός Anthony Albanese που αυτή τη στιγμή εκλέγεται στην γειτονική έδρα Grayndler. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στους διαδρόμους της εξουσίας, ο κ. Albanese περιμένει να δει πώς θα διαμορφωθούν τα όρια της έδρας Barton και μετά την ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής της χώρας θα ανακοινώσει επίσημα αν προτίθεται να διεκδικήσει το χρίσμα για τη συγκεκριμένη έδρα. Αν τελικά ο κ. Albanese θέσει υποψηφιότητα, οι πιθανότητες ο κ. Βελλής να πάρει το χρίσμα μειώνονται δραματικά.

Ο ΘΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΣ «ΚΟΙΤΑ» ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Εν τω μεταξύ, ένας ακόμα ομογενής από τη Βικτώρια αυτή τη φορά, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Monash, Θίο Ζωγράφος, πιθανόν να είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που θα διεκδικήσουν το χρίσμα του Φιλελευθέρου Κόμματος για την έδρα Dunkley της Βικτώριας, έδρα στην οποία εκλέγεται από το 1996 ο πρώην υπουργός Μικρών Επιχειρήσεων, Bruce Billson.

Ο κ. Ζωγράφος (δεξιά) με τον πρώην πρωθυπουργό της Βικτώριας, λίγους μήνες προ των πολιτειακών εκλογών

Ο κ. Ζωγράφος (δεξιά) με τον πρώην πρωθυπουργό της Βικτώριας, λίγους μήνες προ των πολιτειακών εκλογών

O κ. Billson ανακοίνωσε ότι μετά το πέρας της παρούσας θητείας του θα αποχωρήσει από την πολιτική.

Η συγκεκριμένη έδρα θεωρείται από τις ασφαλείς έδρες του Φιλελεύθερου κόμματος στη Βικτώρια και αυτοί που θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για το χρίσμα έχουν μέχρι τα τέλη του Γενάρη να υποβάλουν την σχετική αίτηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ζωγράφος, εκτός από την ιδιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Monash, τo 2014 στις τότε εκλογές της Βικτώριας, είχε θέσει υποψηφιότητα με το Φιλελεύθερο Κόμμα στην έδρα του Oakleigh. Την έδρα τελικά κέρδισε ένας άλλος ομογενής, ο πρώην δήμαρχος Monash, κ. Στιβ Δημόπουλος.