Η παρέλαση της Oμογένειας στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Greeknewsonline.com

Περισσότερος κόσμος συμμετείχε στη δεύτερη πανομογενειακή συγκέντρωση για την προετοιμασία της εθνικής παρέλασης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο «Σταθάκειο» και συνδυάστηκε με την κοπή της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζεφειρόπουλος, που εκπροσωπεί στις πανομογενειακές τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

Στην πανομογενειακή επίσης παρουσιάστηκε και ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως, Γιώργος Καλλέργιος, που μαζί με τον Βασίλη Γουρνέλο έχουν την ευθύνη της προετοιμασίας.

Ο κ. Γουρνέλος άνοιξε στη συνεδρίαση κι ο Πέτρος Γαλάτουλας καλωσόρισε όλους τους παριστάμενους με ευχές για τη νέα χρονιά και για καλή παρέλαση.

«Από την επόμενη πανομογενειακή (28 Ιανουαρίου) οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα), είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που παρουσίασε τον Γιώργο Καλλέργιο.

«Είναι άτομο που πάντοτε βοηθούσε την εθνική παρέλαση χωρίς να φαίνεται», είπε.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ότι όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να φέρουμε αποτελέσματα, τονίζοντας ότι κάθε χρονιά θα πρέπει να βάζουμε τον πήχη ψηλότερα.

«Να δουλέψουμε μαζί βάζοντας υψηλούς στόχους», είπε.omospondia-770x470

Ο Γιώργος Καλλέργιος, φειδωλός στα λόγια, θυμήθηκε ότι από μικρός, μαθητής στο σχολείο Μεταμορφώσεως Κορώνας, συμμετείχε με το σχολείο στην παρέλαση. Εξήρε τη δουλειά που κάνει κάθε χρόνο η Ομοσπονδία, προετοιμάζοντας τη μεγαλύτερη εκδήλωση του ελληνισμού της Αμερικής και υποσχέθηκε να προσπαθήσει να βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι, συμμετέχοντας στην κοινή προσπάθεια.

Ευχές για καλή χρονιά έδωσε κι ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Μάνος Κουμπαράκης, με πρώτη η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Διαβεβαίωσε ότι το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη θα είναι δίπλα στην Ομοσπονδία για μια καλή κι επιτυχημένη παρέλαση.

Εισηγήθηκε στους οργανωτές να εντείνουν τις προσπάθειες για μεγαλύτερη προσέγγιση της νεολαίας και συμμετοχή τους στην παρέλαση αλλά και στις πανομογενειακές συγκεντρώσεις.

Παρεμβάσεις επίσης έκαναν ο τέως πρόεδρος, Ηλίας Τσεκερίδης, η γραμματέας της επιτροπής παρελάσεως, Νομική Καστανά, η συμπρόεδρος της επιτροπής λευκώματος, Χριστίνα Κωστάκη κ.α.

Ο Νίκος Μπάρδης, υπεύθυνος της εκδήλωσης στο Terrace on the Parrk, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου, υποσχέθηκε να μην μείνει απούλητο κανένα εισιτήριο, προειδοποιώντας ότι «δεν θα υπάρχουν τζαμπατζήδες».

Ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος μαζί με τις ευχές του για καλή χρονιά και καλή παρέλαση υπενθύμιση ότι η κορυφαία εκδήλωση του ελληνισμού της Αμερικής είναι κάτι που ενώνει όλους τους Ελληνες.

«Αν εμείς αποτύχουμε θα αποτύχει κι η επόμενη γενιά», προειδοποίησε.

Ο ταμίας της επιτροπής, Βασίλης Πετράτος, είπε πως μαζί με τον ταμία της ομοσπονδίας, Θανάση Αρώνη, θα είναι κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η συμμετοχή κάθε ορργανισμού στην παρέλαση είναι 300 δολάρια, το άρμα πέραν του κόστους που καταβάλλεται σστον κατασκευαστή κοστίζει επιπλέον 200 δολάρια για οργανισμούς και 3.000 για τις επιχειρήσεις, ενώ η χρήση φιλαρμονικής χρεώνεται 800 δολάρια.

Ο κ. Γουρνέλος είπε πως το λαχείο στοιχίζει 20 δολάριο και προσφέρει 228 μεγάλα δώρα. Σε αντίθεση με πέρυσι που εξασφαλίστηκαν 7.000 δολάρια χορηγίες, φέτος το ποσό δεν ξεπέρασε τα 1.000.

Ο υπεύθυνος χορευτικών Στέφανος Αμανατίδης είπε πως αναμένει στην επίδειξη του Κρητικού Σπιτιού αναμένει τη συμμετοχή να ξεπεράσει τα 20 χορευτικά.

Τέλος, ο Πέτρος Γαλάτουλας συνεχάρη το Χρήστο Βουρνά για την πρωτοβουλία να διοργανώσει εκδήλωση στο Μανχάταν, για την οικονομική ενίσχυση της παρέλασης.