Νέα σοβαρά επεισόδια στην Κομοτηνή – Σε ολοήμερη ομηρία ο υπουργός

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, όπου περίπου 500 αγρότες έσπασαν τζάμια, πέταξαν καπνογόνα και συνεχίζουν να καίνε λάστιχα, την ώρα που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, παραμένει από τις 9 το πρωί εγκλωβισμένος μέσα στο κτίριο.
“Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ακούγονται γιουχαΐσματα και συνθήματα κατά του υπουργού”, είπε η δημοσιογράφος της εφημερίδας “Χρόνος”, Μελαχρινή Μαρτίδου, στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο “Epsilon”.

Ο κλοιός γύρω από το πρώην νομαρχιακό κατάστημα και έδρα της αντιπεριφέρειας σφίγγει και με ενισχύσεις αγροτών από την Ξάνθη, ενώ εκεί από το πρωί βρίσκεται μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Το μεσημέρι σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Οι αγρότες εξαγριώθηκαν -όπως λένε- από τη συμπεριφορά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, που ισχυρίζονται ότι αρνήθηκε να τους δει.
Οι αγρότες επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση της αστυνομικής δύναμης και να ακολουθήσουν μάχες σώμα με σώμα, αλλά και χρήση χημικών από την αστυνομία.Όποτε βλέπουν κινητικότητα, οι διαδηλωτές αγρότες πετούν αβγά, νομίζοντας ότι θα βγει ο κ. Αποστόλου.

Ο υπουργός πήγε απευθείας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη. Οι αγρότες απαίτησαν να βγει ο υπουργός εκτός κτηρίου να τους μιλήσει, ωστόσο ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι μόνο μια αντιπροσωπεία τους θα μπορούσε να συναντήσει τον υπουργό.

Κάπου εκεί ξεκίνησαν τα επεισόδια. Οι αγρότες άρχισαν να πετούν καπνογόνα και οι αστυνομική δύναμη που βρισκόταν επί τόπου κάλεσε ενισχύσεις. Τα ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους. Οι αγρότες προσπάθησαν να εισέλθουν στη κτήριο και τότε έγινε χρήση δακρυγόνων. Ακολούθησε νέα ένταση με τους αγρότες να φτάνουν ως την είσοδο την οποία μάλιστα έσπασαν.