Κουμουτσάκος: «Ενός ανδρός αρχή» η ρύθμιση για το ΕΣΡ

Για «αυταρχισμό που διαταράσσει τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος αναφορικά με τους χειρισμούς της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων.

Χαρακτηρίζει τη ρύθμιση «ενός ανδρός αρχής», που επιτρέπει αυθαιρεσίες στον τόσο κρίσιμο για τη Δημοκρατία τομέα της Ενημέρωσης και έχει ήδη πλήξει σοβαρά την εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη.

Η λύση είναι στα χέρια της Κυβέρνησης καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος ζητώντας τροποποίηση του προβληματικού υφιστάμενου νομικού πλαισίου, ώστε το ΕΣΡ να ανταποκριθεί στο συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο του.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπρόσωπου η οποία κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία πως αρνείται τη συναινετική συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και υπεραμύνεται του παλιού και του διεφθαρμένου.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει για το ΕΣΡ μόνο αν δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι όλα τα κανάλια που λειτουργούν επί 30 χρόνια θα συνεχίσουν να λειτουργούν

Όπως δήλωσε ο κύριος Λεβέντης «Η κυβέρνηση επιχείρησε να συγκροτήσει σε σώμα το ΕΣΡ ενώ ο κ. Παππάς είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι θα δώσει 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Στην ουσία αυτό σημαίνει, πρόσθεσε ο κύριος Λεβέντης ότι θα έκλεινε κανάλια με τριαντάχρονη λειτουργία όπως λόγου χάρη το ΣΚΑΪ, το ΕΨΙΛΟΝ, το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τον ΑLPHA.