ΗΠΑ: Ο μεγιστάνας Μπλούμπεργκ θα διεκδικήσει την προεδρική καρέκλα

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ εξετάζει την πιθανότητα να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα New York Times.

Το δημοσίευμα επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές που είπαν ότι ο 73χρονος Μπλούμπεργκ έχει δώσει εντολές στους συμβούλους του να καταρτίσουν τα σχέδια για να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του στις αρχές Μαρτίου.

“Αν είχα να επιλέξω μεταξύ του προέδρου (Ντόναλντ) Τραμπ ή του προέδρου Μπλούμπεργκ, ασφαλώς θα προτιμούσα τον πρόεδρο Μπλούμπεργκ” είπε ο Άλαν Πάτρικοφ, στενός φίλος του πρώην δημάρχου που έχει στηρίξει οικονομικά την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης προτίθεται να διαθέσει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την περιουσία του στη μονομαχία του με τον Τραμπ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, και την Κλίντον, η οποία μέχρι στιγμής θεωρείται η επικρατέστερη για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Μπλούμπεργκ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές και οι περισσότεροι από τους συνεργάτες του έκαναν δηλώσεις υπό τον όρο να παραμείνουν ανώνυμοι.

nyc-911_b2