Ο Τσίπρας παίρνει πάνω του τον αγροτικό ξεσηκωμό

Να αποσύρει η κυβέρνηση το Ασφαλιστικό και τις προτάσεις της για το φορολογικό αλλά και να συναντηθούν οι ίδιοι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητούν οι αγρότες και φαίνεται πως κέρδισαν την πρώτη… μάχη.

Με σχεδόν 15.000 τρακτέρ ακροβολισμένα σε όλη τη χώρα και με τα μπλόκα να κλείσουν καθημερινά έστω και συμβολικά τους δρόμους και τις εθνικές οδούς, η κυβέρνηση φαίνεται πως αποφάσισε να παίξει το ισχυρό χαρτί της, που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας.

Το Σάββατο και με τα τρακτέρ να έχουν αναμμένες τις μηχανές τους, ο πρωθυπουργός κάλεσε στο Μαξίμου την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή του Μάρκο Μπόλαρη.

Και μετά το τέλος της, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες να τον συναντήσουν για να συζητήσουν. «Η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στο διάλογο. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου.

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση που θέλησε να κάνει η κυβέρνηση με την κοινή συνέντευξη Τύπου για το ασφαλιστικό παρουσία των υπουργών Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και αναπληρωτή Οικονομίας Τρύφωνα Αλεξιάδη με… συντονίστρια την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, φαίνεται να μην είχε τα αποτελέσματα που ήλπιζε το Μαξίμου. Έτσι, φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να ικανοποιήσει το αίτημα των αγροτών να συναντηθούν. Με μια προϋπόθεση, βέβαια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση: η συνάντηση να γίνει με «εκπροσώπους που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών».