Κόκκοι πιπεριού -Βοηθούν στην απώλεια βάρους, φέρνουν τη νεότητα

Το πιπέρι χαρίζει νοστιμιά και σπιρτάδα στα φαγητά. Πολλοί πέρα από το αλεσμένο έχουν στο ντουλάπι της κουζίνας τους κόκκους αυτού, τους οποίους και προτιμούν να βάζουν ολόκληρους σε ό,τι μαγειρεύουν.

Αυτά τα μικρά σφαιρίδια, εκτός από γεύση, προσφέρουν ένα σωρό οφέλη στον οργανισμό, καθώς είναι «φορτωμένα» με θρεπτικά συστατικά.

Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Είναι γνωστό και χιλιογραμμένο. Το πιπέρι αποτελεί σύμμαχο στην απώλεια βάρους. Το μαύρο εξωτερικό περίβλημα των κόκκων περιέχει μια χημική ουσία που επιταχύνει την διάσπαση των λιποκυττάρων. Εχει αποδειχθεί πως μετά την κατανάλωσή τους, το σώμα έρχεται σε κατάσταση θερμογένεσης. Δεδομένου, λοιπόν, πως το σώμα «καίει» μέρος από τις αποθήκες λίπους, αδυνατίζετε.

Ενισχύουν το αναπνευστικό σύστημα

Σε ορισμένους πολιτισμούς του κόσμου, χρησιμοποιούνται ως θεραπεία για λοιμώξεις από βακτήρια και μύκητες. Αποτελεί πρόσθετο σε τονωτικά που αντιμετωπίζουν το κρυολόγημα, το βήχα και τη γρίπη. Το μπαχαρικό παρέχει, επίσης, προσωρινή ανακούφιση σε περιπτώσεις ιγμορίτιδας, ρινικής συμφόρησης και άλλες αναπνευστικές παθήσεις. Οι χημικές τους ουσίες, επιπλέον, «σπάνε» την παχύρευστη βλέννα στο αναπνευστικό σύστημα, ενώ καταπραΰνουν και από ερεθισμούς.

Βελτιώνουν την καρδιαγγειακή υγεία

Εκτός από το αναπνευστικό σύστημα δρα ευεργετικά και στην καρδιά. Τα τρόφιμα πλούσια σε χοληστερόλη μπορούν να φράξουν τις αρτηρίες, κάτι που οδηγεί σε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. Το πιπέρι περιέχει ουσίες που απομακρύνουν αυτά τα λιπαρά στρώματα, με τις ίνες να κρατούν υγιές ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα.

Φορτωμένα με αντιοξειδωτικά

Τα αντιξειδωτικά είναι θρεπτικές ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες. Μελέτες δείχνουν πως αυτό ευθύνεται για χρόνιες νόσους, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις. Το πιπέρι δημιουργεί ένα προστατευτικό πλέγμα γύρω από το κύτταρα, κρατώντας τα μακριά από τις ελεύθερες ρίζες.

Ενισχύει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών

Οταν το σώμα βρίσκεται στο πικ της λειτουργίας του είναι σε θέση να απορροφήσει πλήρως όλα τα θρεπτικά συστατικά που προέρχονται από τα τρόφιμα. Με μια πολύ απλή κίνηση, προσθέτοντας δηλαδή, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, βοηθάτε στη σωστή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

Πηγή: iefimerida.gr