Συζήτηση στην Επιτροπή για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Αθήνα

Σε καθαρά τεχνικό επίπεδο σε σχέση με τις εισφορές της κύριας σύνταξης, περιορίστηκε η συζήτηση στη συνεδρίαση της Επιτροπής για την εξέταση του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών των μελών των επιστημονικών φορέων και συλλόγων της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΕΕ.

Σημειώνεται, ότι αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση της Επιτροπής, σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Οι επιστημονικοί φορείς δεν κατέθεσαν σήμερα προτάσεις, καθώς αναμένουν στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα οποία θα τοποθετηθούν.

Στη συνάντηση του γγ του υπουργείου Εργασίας, Νίκου Φράγκου, με τους επιστημονικούς φορείς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του ΤΕΕ, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, επί της αρχής ζητήματα που έχουν σχέση με τη μείωση των εισφορών των νέων επιστημόνων και με κίνητρο σε αυτούς που έχουν συμπληρώσει τα 40 έτη να παραμένουν στο επάγγελμα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση μελών των επιστημονικών φορέων, και μάλιστα κάποιοι στιγμή διαδηλωτές εισήλθαν στο κτίριο και η συνεδρίαση της Επιτροπής διεκόπη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ