Απονεμήθηκαν τα βραβεία Μπότση – Βραβεύτηκε η Μάρα Ζαχαρέα για την μετάδοση των ειδήσεων

Tους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης που σέβονται το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική ενημέρωση βράβευσε για ακόμα μία χρονιά το Ίδρυμα Μπότση. Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και διευθύντρια του star.gr Μάρα Ζαχαρέα.

Η 32η απονομή έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην Παλαιά Βουλή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων του πολιτικού, δημοσιογραφικού και πνευματικού κόσμου της χώρας.

Η κα. Ζαχαρέα, που πήρε το βραβείο από τα χέρια του κου. Παυλόπουλου και το αφιέρωσε σε όλους τους εργαζομένους του Star, τιμήθηκε από το Ίδρυμα για την αντικειμενική παρουσίαση πολιτικών εκπομπών και ειδήσεων, ενώ στο πλευρό της και σε αυτή τη σπουδαία στιγμή της καριέρας της, ήταν η οικογένειά της.270116210630_0925 (1)

«Είναι μεγάλη στιγμή για μένα αυτό το βραβείο, είμαι πολύ χαρούμενη απόψε. Είναι δύσκολοι καιροί για την δημοσιογραφία – μην ξεχνάμε ότι αύριο έχουμε απεργία γιατί και ο δημοσιογραφικός κλάδος πλήττεται όπως άλλες κοινωνικές ομάδες», ανέφερε η κα. Ζαχαρέα και συνέχισε: «μπορεί αυτό το βραβείο να είναι για τη διαδρομή μου εδώ και 25 χρόνια και βάλε, όμως, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους στο Star, γιατί πιστεύω ότι η καλή δουλειά που γίνεται στο δελτίο δεν είναι δουλειά ενός μόνο ανθρώπου, αλλά πολλών μαζί και νιώθω ότι αυτό το βραβείο θα ήθελα να το μοιραστώ με όλους».

Τα υπόλοιπα τρία βραβεία απονεμήθηκαν κατ’ αλφαβητική σειρά: στην Ελένη Βαρβιτσιώτη, για την κάλυψη των αιματηρών συγκρούσεων στην Αίγυπτο και τα ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες για τον ΣΚΑΙ, στον Ιωάννη Σιδηρόπουλο, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ, για την αξιόπιστη διαδικτυακή δημοσιογραφία στην Περιφέρεια της Θράκης και στην Όλγα Τρέμη για την πολύχρονη πορεία της στην δημοσιογραφία και την αντικειμενική παρουσίαση πολιτικών εκπομπών και ειδήσεων.

270116210631_1814

Τα ειδικά βραβεία πήραν οι Αντώνης Γαλανόπουλος (κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ), Γιώργος Παππούς (οικονομικό ρεπορτάζ), Κατερίνα Βλαχοδήμου (βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης»), Γιώργος Παπανικολάου (οικονομικό και επιχειρηματικό ρεπορτάζ) και Στέργιος Ζιαμπάκας (ρεπορτάζ Τοπικής Αυτοδιοίκησης), ενώ, για τη στάση που τήρησε απέναντι στα τεκταινόμενα στη χώρα μας και την αντικειμενική μετάδοσή τους, βραβεύτηκε η δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας.

Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν: η εφημερίδα «Ροδιακή» για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, ο Θεόδωρος Νικολαΐδης για την πολύχρονη μεγάλη προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία, ο Σωτήρης Θεολογίδης μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ για τα 40 χρόνια του στην αθλητική δημοσιογραφία και το συγγραφικό του έργο, η Γιώτα Αντωνοπούλου για την επιτυχημένη πορεία και το ήθος της στη δημοσιογραφία, ο Γιάννης Δημαράς για την ευδόκιμη και με ήθος παρουσία του στη δημοσιογραφία, ο Γεώργιος Δόγας για την δημοσιογραφική του ευδόκιμη πορεία ως αθλητικός και δικαστικός συντάκτης, ο Γεώργιος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης για την επί σειρά ετών δημιουργία σειρών ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών παραγωγών σχετικά με θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα και ο Χριστόδουλος Αξελός για την ευδόκιμη πορεία του στη δημοσιογραφία.

Τέλος, τιμητικό βραβείο παρέλαβε και το «Χαμόγελο Του Παιδιού», με τον πρόεδρό του, Κώστα Γιαννόπουλο, να το αφιερώνει στο γιο του, Ανδρέα, ο οποίος οραματίστηκε τον οργανισμό που βοηθά δεκάδες παιδιά στη χώρα μας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπότση, Παναγιώτης Καραγιάννης, ενώ στονχαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αυριανή απεργία των δημοσιογράφων.

Πηγή:Star.gr