Γνήσιο ελληνικό φαγητό και γλέντι στο «Nikos Tavern»

Το «Nikos Tavern» στο East Ringwood, είναι από τα πιο γνωστά ελληνικά εστιατόρια της Μελβούρνης. Άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του τον Ιούνιο του 1987, με ιδιοκτήτη τον Παναγιώτη Διακοπαναγιώτη, και με βασικές αρχές την παροχή υψηλής ποιότητας φαγητού, σε πολύ προσιτή τιμή. Αυτές τις αρχές διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξής του, γι’ αυτό είναι και τόσο ψηλά στις προτιμήσεις των συμπαροίκων μας.

«Ντυμένο» με τα ελληνικά χρώματα, γαλάζιο και άσπρο, είναι διακοσμημένο λιτά και παραδοσιακά, πολύ φωτεινό, με πίστα για χορό και με ένα εντυπωσιακό συντριβάνι στο βάθος.

Ο Παναγιώτης Διακοπαναγιώτης κατάγεται από την Αντιμάχεια Κω και άνοιξε το «Nikos Tavern» το 1987. Στο χώρο της εστίασης μπήκε πολύ νωρίς και από το 1975 βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, αφού διατηρούσε κατάστημα «fish and chips» στο Croydon, στο Croydon North και στο Upwey.

Το εστιατόριο «Nikos Tavern» είναι ο ορισμός της οικογενειακής ταβέρνας, όχι μόνο γιατί ξεχωρίζει για το οικογενειακό κλίμα, αλλά γιατί συμμετέχει και όλη η οικογένεια του Παναγιώτη Διακοπαναγιώτη, η σύζυγός του, η κόρη του, ο γαμπρός του, ο γιος του Νίκος και η νύφη του.

Ο Νίκος, από τον οποίο προέκυψε και το όνομα του μαγαζιού, μας ενημερώνει για τις προτιμήσεις των πελατών: «Σαγανάκι, χταπόδι, γύρος όλων των ειδών (αρνί, κοτόπουλο και χοιρινό), γεμιστά, θαλασσινά και ψητά λαχανικά, είναι μερικά από αυτά που φεύγουν περισσότερο. Τα ψητά μας είναι όλα στα κάρβουνα και πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι έχουμε μια προσφορά κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη για γεύμα, από τις 12:00 μέχρι τις 3μ.μ. στα 11 δολάρια και αυτό περιλαμβάνει: γύρο ή ψάρι ή καλαμάρι με πατάτες ή σαλάτα ή λαχανικά. Έχει γίνει ανάρπαστη αυτή η προσφορά, αλλά και όλες οι τιμές μας είναι προσιτές και προσαρμοσμένες στα ‘θέλω’ του πελάτη, ειδικότερα στις εκδηλώσεις μας».

Το «Nikos Tavern» είναι ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, προσφέρει φαγητό σε πακέτο (take away), ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα γλεντήσετε με την καρδιά σας, με ζωντανή μουσική και τον Γιώργο Πλέττα, πολύ χορό και σπάσιμο πιάτων (!), που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.

Η αίθουσα του «Nikos Tavern» είναι χωρητικότητας 250 ατόμων, διατίθεται για κάθε είδους εκδήλωση, ενώ αυτό που μου έκανε εντύπωση και δεν το είχα ξανασυναντήσει, είναι ότι το κατάστημα διαθέτει και ιδιωτικό λεωφορείο χωρητικότητας 30 ατόμων, για την μεταφορά σας. Επίσης προσφέρονται και υπηρεσίες catering σε περίπτωση που θέλετε να διοργανώσετε την εκδήλωσή σας σε δικό σας χώρο.

Το «Nikos Tavern» βρίσκεται στην διεύθυνση 190 Mount Dandenong Road, Ringwood East, 3135 και για την κράτησή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 98700554. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.nikos.com.au ή στο Facebook: Nikos Tavern.

Καλή σας όρεξη!!