Μπαλαούρας (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): «Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου»!

Πρόκληση στη νοημοσύνη αλλά και ασέβεια στις οικογένειες των θυμάτων της 17Ν καταλογίζουν για τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό VimaFM με αφορμή το κατέβασμα της παράστασης που εν μέρει είχε βασιστεί στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κληθεί να μιλήσει για τις αγροτικές κινητοποιήσεις αλλά ζήτησε από τους δημοσιογράφους να τοποθετηθεί για το θέμα της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν είναι σωστό να ανέβει θεατρικό για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή και το αν έχει δικαίωμα ο Ρουπακιάς να γράψει για την απονομή της δικαιοσύνης και το πώς δολοφόνησε τον Φύσσα, ο κ. Μπαλαούρας είπε:

«Όχι, δεν είναι. Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου». Όταν ο δημοσιογράφος του αντέτεινε: «Υπέρ του ανθρώπου σκοτώνοντας ανθρώπους;» εκείνος απάντησε: «Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάσει περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν».

Όταν ρωτήθηκε αν δικαιολογούνται οι στοχευμένες δολοφονίες απάντησε: «Αλίμονο, οτιδήποτε και να ‘ναι δεν μπορείς να σκοτώσεις. Δεν είμαστε υπέρ της εις θάνατον καταδίκης και εκτέλεσης».

Κάνοντας ειδική αναφορά στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού είπε για τα μέλη της 17 Νοέμβρη: «Όμως είχανε μια διαφορετική αντίληψη. Αυτοί μιλάγανε, αυτές οι οργανώσεις μιλούσανε για κάποια συγκεκριμένα άτομα για να δημιουργήσουν μια αναταραχή, να ξεσηκωθεί ο λαός να πάρουν την εξουσία…».

Όταν ο δημοσιογράφος έκπληκτος τον ρώτησε αν υπάρχει καλή και κακή τρομοκρατία είπε:  «Όχι. Αλλά πρέπει να κάνουμε ορισμένες διαφορές. Εξυπηρετεί η διάκριση γιατί η φασιστική ιδεολογία έχει μια εξολοθρευτική μαζική αντίληψη των πραγμάτων…».

Και όταν τον ξαναρώτησαν αν ο Ξηρός είχε μια πιο εξατομικευμένη αντίληψη απάντησε: «Όχι μόνο εβραίους, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές και αυτό έχει μια τεράστια διαφορά κατά την γνώμη μου. Δεν υποστηρίζω καμία απ’ αυτές αλλά διακρίνω».

Πηγή:newsit.gr