Ξύλο αγροτών με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ! Πως γλίτωσαν Μάρδας και Φάμελλος! Μπλόκο στον Κουρουμπλή στην Κρήτη!

“Μπαρούτι μυρίζει” πλέον το θέμα των κινητοποιήσεων των αγροτών. Οι μέρες περνούν, τα μπλόκα παραμένουν, οι δράσεις ενάντια στο ασφαλιστικό κλιμακώνονται και λύση δεν έχει βρεθεί. Όλα αυτά κάνουν το σκηνικό να μοιάζει “εκρηκτικό”, με την κατάσταση σήμερα να ξεφεύγει. Στα χέρια πιάστηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αγρότες, κατά την διάρκεια προγραμματισμένης ομιλίας του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, στη Θεσσαλονίκη.

Ένταση και ξύλο!

Η ένταση που προκλήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής ήταν μεγάλη. Όλα έγιναν κατά την διάρκεια προγραμματισμένης ομιλίας του Δημήτρη Μάρδα, καθώς και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελου στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης.

Δεκάδες αγρότες που βρέθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτύρονταν έντονα για τα νέα ασφαλιστικά μέτρα και ζητούσαν να αποσυρθεί το σχέδιο Κατρούγκαλου και οι όποιες συζητήσεις να ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ένταση και να πιαστούν στα χέρια με συγκεντρωμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!

Μπλόκο και στον Κουρουμπλή!

Παράλληλα, μία δυσάρεστη έκπληξη ετοίμασαν αγρότες και στον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, έστησαν… “μπλόκο” στη Βιάννο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αμιρά, από την οποία περνούσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, που βρίσκεται στην Κρήτη για τα εγκαίνια του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr, οι αγρότες κρατούσαν πανό κι εξέφρασαν στον υπουργό τη διαμαρτυρία τους για το ασφαλιστικό, ενώ τόνισαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Τέλος, ζήτησαν από τον κ. Κουρουμπλή να μεταφέρει και αυτός στην κυβέρνηση τα αιτήματά τους.

Κλειστά τα Τέμπη από τις 12:00 έως τις 18:00 το απόγευμα!

Παράλληλα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα  παρέμειναν  κλειστά τα Τέμπη σύμφωνα με σχετική απόφαση των αγροτών οι οποίοι από αύριο Δευτέρα, με στόχο να εντείνουν την πίεση προς την κυβέρνηση, αναμένεται να αυξήσουν και τις ώρες αποκλεισμού των Κοιλάδας.

Σχετική απόφαση για την έκταση της κλιμάκωσης, με προσανατολισμό πάντως σε πολύωρο αποκλεισμό, θα λάβουν αύριο στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα συνέλθει εκ νέου η γενική συνέλευση του μπλόκου. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στις προθέσεις των αγροτών είναι να προχωρήσουν σε 12ωρο κλείσιμο της Κοιλάδας των Τεμπών

Αύριο από τις 5 το απόγευμα εξάλλου, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το μπλόκο της Νίκαιας, τρακτέρ από το συγκεκριμένο μπλόκο -όπου ο ΠΑΘΕ είναι μόνιμα κλειστός από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων λόγω του αριθμού των τρακτέρ- θα μετακινηθούν προς τον κόμβο Πλατυκάμπου προκειμένου να αποκλείσουν επί δίωρο τουλάχιστον και διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία.

Όσον αφορά στο σημερινό κλείσιμο των Τεμπών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη ανακοινώσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές.

“Δεν υπήρχε συμφωνία για συνάντηση στο Μαξίμου”

Την ίδια ώρα, η πληροφορία που υπήρχε πως υπήρχε συμφωνία για συνάντηση μέχρι την Πέμπτη τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τώρα διαψεύδεται! Ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο και τόνισε πως δεν κλείστηκε κάποιο ραντεβού με τον πρωθυπουργό.

Δεν υπήρξε συμφωνία ότι θα πάμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρόθεσή μας υπάρχει. Υπήρχε προγραμματισμένη χθες στην Agrotica μια μεγάλη συνάντηση της Πρωτοβουλίας με τα υπόλοιπα μπλοκ. Το προηγούμενο βράδυ ζητήθηκε από τον κ. Ρήγα και 

έναν εκπρόσωπο της Ημαθίας να τους καταθέσουμε τις θέσεις μας, και μας είπαν ότι είναι ανοικτοί στο διάλογο“, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μεσολαβήσει για τη συνάντηση.

“Η πρόθεση της Πρωτοβουλίας ήταν από την αρχή των κινητοποιήσεων ήταν η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει θα ξανασυναντηθούμε και θα αποφασίσουμε για την ημέρα που θα πάμε», συμπλήρωσε κλείνοντας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / seleo.gr