Χαμός στη Βουλή για τον διορισμό Μυλόπουλου στην Αττικό Μετρό!

Αθήνα. Ένας, ακόμη, διορισμός, “ημετέρων” από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, προκάλεσε ένταση στη Βουλή και ακραίες εκφράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενέκρινε σήμερα το απόγευμα την πρόταση του Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπρίτζη να διοριστούν ως Πρόεδρος του ΔΣ της Αττικό Μετρό ΑΕ τον καθηγητή, πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, μετέπειτα διορισμένο από τη νυν συγκυβέρνηση στην ΕΡΤ3 και παραλίγο υποψηφίου ευρωβουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μυλόπουλο και ως διευθύνοντα σύμβουλο τον μηχανικό Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, μάλιστα, σχολίασε χαρακτηριστικά πως «ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σπρίτζης, δεν μας εκπλήσσει καθώς για μια ακόμα φορά μας φέρνει εδώ για έγκριση διορισμού σε Οργανισμούς, ανθρώπους που είναι συνεργάτες του -το λέω αυτό για τον κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο- και είναι φίλοι του….»

Προσωποποιημένη επίθεση με απρεπείς και υβριστικές εκφράσεις άσκησε ο βουλευτής της ΧΑΗλίας Κασιδιάρης ρωτώντας τον κ. Γιάννη Μυλόπουλο εάν και στην Αττικό Μετρό «θα κάνει τα ίδια που έκανε στο ΑΠΘ, δηλαδή θα φτιάξετε τουαλέτα που κόστισε 32.000 ευρώ! ….. Θα πηγαίνετε ταξιδάκια αναψυχής στην Κωνσταντινούπολη για να μελετήσετε τα χαμάμ;….. Θα δίνετε έξτρα μπόνους στον εαυτό σας και 2.000 ευρώ σε συνεργάτες σας για να χαρίζουν σε γκόμενες iphone… O άνθρωπος είναι πρύτανης της λαμογιάς…» ενώ ο βουλευτής σε υψηλούς τόνους και εκτός εαυτού επιτέθηκε παράλληλα και στον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπρίτζη λέγοντάς του ότι «τέτοιους ανθρώπους μας φέρνετε συνέχεια εδώ και διορίζετε σε θέσεις κλειδιά…»

Ο κ. Γιάννης Μυλόπουλος

Ο κ. Γιάννης Μυλόπουλος

Ο κ. Γιάννης Μυλόπουλος στις βαριές προσωπικές καταγγελίες που του απέδωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης και στις συνεχόμενες προτροπές του να απαντήσει, αρκέστηκε σε πρώτη φάση να πει μονολεκτικά πως «η Δικαιοσύνη τα έχει κρίνει αυτά ….»

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, μπορεί όπως διευκρίνισε «για λόγους ακαδημαϊκής συναδελφικότητας να μην θέλω να εκφραστώ προσωπικά για τον κ. Γιάννη Μυλόπουλο…» αλλά ρώτησε τον παριστάμενο υπουργό «γιατί αντικαθιστά την προηγούμενη διοίκηση; Γιατί δεν ήταν ικανοί άνθρωποι ή γιατί δεν ήταν κολλητοί μας. Εάν δεν ήταν ικανοί καλώς να αντικατασταθούν, αλλά εάν αντικαθίσταντο επειδή δεν ήταν κολλητοί, να μην αντικατασταθούν. Να παραμείνουν και να κριθούν με αξιόπιστο και αντικειμενικό τρόπο για το έργο τους…»

Για πρώτη φορά σε προτεινόμενο πρόσωπο, το Ποτάμι ψήφισε αρνητικά σε ότι αφορά τον Γιάννη Μυλόπουλο για λόγους, όπως είπε ο βουλευτής Σπύρος Λυκούδης «στοιχειώδης αξιοπρέπειας, καθώς βρίσκεται σε απόλυτη απόσταση με την οποία άσκησε την πολιτική του άποψη και γνώμη ως δημόσιο πρόσωπο χρησιμοποιώντας κατάπτυστες και προκλητικές αναφορές το Ποτάμι εμφανίσθηκε στο πολιτικό προσκήνιο». Στις αντιδράσεις του κ. Γιάννη Μυλόπουλου, του υπουργού και άλλων βουλευτών για το τι εννοούσε και να γίνει συγκεκριμένος, ο κ. Σπύρος Λυκούδης του ανέγνωσε μια μόνο δήλωσή του στην οποία ανέφερε «το Ποτάμι δεν αντλεί το νερό του από τα βουνά και τα ρυάκια αλλά από τους υπονόμους και τα φρεάτια…». Ο κ. Μυλόπουλος, προκλητικά απάντησε τον κ.Λυκούδη πως «ως καθηγητής υδρολογίας… ξέρω από υπονόμους και φρεάτια…»προκαλώντας την οργή όχι μόνο του βουλευτή του Ποταμιού αλλά και των υπόλοιπων βουλευτών της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο κ. Λυκούδης μάλιστα, άφησε και «σκιές» για την διαχείριση του Μουσείου στο οποίο ήταν επικεφαλής λέγοντάς του «να μην μιλήσουμε για τις υπερβάσεις που σημειώθηκαν του προϋπολογισμού και χρειάσθηκε να περάσει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για να καλυφθούν και να υπάρξουν άλλες νομικές εμπλοκές ενόψει της νέας τοποθέτησης…»

«Η γυναίκα του Καίσαρα θα πρέπει όχι μόνο φαίνεται αλλά είναι και τίμια» είπε ο βουλευτής της ΕΚ Μάριος Γεωργιάδης λέγοντας πως «συνεχίζονται οι διορισμοί των στενών φίλων και συγγενών του ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα ρώτησε τον κ. Γιάννη Μυλόπουλο «εάν είναι συγγενικό του πρόσωπο ο κ. Μυλόπουλος που πρόσφατα διορίσθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης;» Ο κ. Γιάννη Μυλόπουλος, σε εμφανή αμηχανία απάντησε πως «είναι αδελφός μου, αλλά δεν έκανα εγώ τον διορισμό του…» για να του επισημάνει ο βουλευτής «πως δεν είπα ότι τον διορίσατε εσείς, η κυβέρνηση τον διόρισε όπως και εσάς και αυτήν κρίνω…»

Η απάντηση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπρίτζη για την αντικατάσταση του προηγούμενου Προέδρου της Αττικό Μετρό και την επιλογή του κ. Γιάννη Μυλόπουλου ήταν «θέλω να είναι άνθρωπος της εμπιστοσύνης μου…»

Ο κ. Γιάννη Μυλόπουλος κλείνοντας απάντησε ότι «ευτυχώς για μένα για όλες αυτές τις υποθέσεις που αναφέρθηκαν έχει απαντήσει η Δικαιοσύνη. Και όλες έχουν κλείσει οριστικά και τελεσίδικα. Ειδικότερα, με αφορμή το νόμο Διαμαντοπούλου είχαν δεχθεί ως πρύτανης του ΑΠΘ μια ανοίκεια επίθεση από μερίδα του Τύπου. Ευτυχώς για καλή μου τύχη για όλα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν άνοιξαν 27 εισαγγελικές έρευνες όπου για όλες διαπιστώθηκε ότι ήταν ψευδείς και μπήκαν στο αρχείο. Η μόνη υπόθεση που έφτασε στο ακροατήριο ήταν για τα ταξίδια μου στο Πατριαρχείο, και αθωώθηκα με εισήγηση του εισαγγελέα και αυτό που ακούστηκε στο δικαστήριο ήταν ότι ήμουν επιστημονικός συνεργάτης ενός εθνικής και οικουμενικής σημασίας έργο αυτού της αποκατάστασης της Ιεράς Μονής της Χάλκης, προκειμένου να ήταν έτοιμο σε περίπτωση που θα λειτουργούσε η Σχολή της Χάλκης…» ενώ για την αρθρογραφία του στην Εφημερίδα των Συντακτών επέμεινε ότι «δεν ντρέπομαι για τις πολιτικές μου θέσεις που έχω εκφράσει δημοσίως, εγώ έχω επιλέξει με τις δημόσιες παρεμβάσεις μου να είμαι χρήσιμος και όχι να κάνω δημόσιες σχέσεις μέσα από την αρθρογραφία μου”.