“Κατεβάζει ρολά” η Ελλάδα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα την Πέμπτη λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό.

Οι συγκεντρώσεις ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Οπως κάθε φορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, μία από το ΠΑΜΕ και μία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια. Αυτή τη φορά πάντως θα πραγματοποιηθεί και τρίτη συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 από ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι).

Ερχονται στην Αθήνα οι αγρότες 
Και ενώ τα μπλόκα θα συνεχίσουν να κόβουν συνεχώς την Ελλάδα στα δύο, οι αγρότες ετοιμάζουν εντυπωσιακή παρουσία στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα.

Ποιοι κλάδοι απεργούν

 • Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα
 • Οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή
 • Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ
 • Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές.
 • Απέχουν της συνταγογράφησης οι γιατροί
 • Στην απεργία συμμετέχουν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί.
 • Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές

Κλειστά τα βενζινάδικα 
Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένεται αύριο να περάσουν οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και οι οδηγοί οχημάτων. Στους δρόμους αύριο Πέμπτη δεν θα κινηθούν καθόλου:

 • Τρόλεϊ,
 • Τρένα,
 • Συρμοί του Προαστιακού
 • Ταξί

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα

 • Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.)
 • Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00. Το ίδιο ισχύει και για το Μετρό (δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ όλη τη διάρκεια της μέρας)

Δεμένα τα πλοία 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχοντας αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της, αποφάσισε νέα απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ακυρώσεις πτήσεων από την Olympic Air την Πέμπτη
Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται μεθαύριο, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.
Ο σύλλογος των τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της ΥΠΑ, συμμετέχει στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από 8:00 έως 12:00.
Αναλυτικότερα, ακυρώνονται τα σκέλη πτήσεων, ως κάτωθι:
ΟΑ 062 Αθήνα – Πάρος
ΟΑ 063 Πάρος – Αθήνα
OA 040 Αθήνα – Μήλος
ΟΑ 041 Μήλος – Αθήνα
ΟΑ 012 Αθήνα – Κάλυμνος
ΟΑ 013 Κάλυμνος – Αθήνα
ΟΑ 030 Αθήνα – Λέρος
ΟΑ 031 Λέρος – Αθήνα
ΟΑ 036 Κως – Κάλυμνος
OA 036 Κάλυμνος – Λέρος
ΟΑ 036 Λέρος – Αστυπάλαια
ΟΑ 021 Αστυπάλαια – Αθήνα
ΟΑ 016 Αθήνα – Ικαρία
ΟΑ 017 Ικαρία – Αθήνα
ΟΑ 054 Αθήνα – Κύθηρα
ΟΑ 055 Κύθηρα – Αθήνα
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Οι επιστημονικοί φορείς

«Μέχρι να λάβουμε συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του Υπουργείου, δεν υφίσταται λόγος να συνεχίσουμε το διάλογο», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας, σχετικά με το ασφαλιστικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από τη νέα σύσκεψη, που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ανακοινώνονται τα εξής:

Προσήλθαμε στο διάλογο με διάθεση συνεννόησης. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία μολονότι τα ζητήσαμε. Το Υπουργείο Εργασίας, εξήντλησε την εισφορά του στο διάλογο μόνο σε αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και γενικόλογους ισχυρισμούς.

Μέχρι να λάβουμε συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του Υπουργείου, δεν υφίσταται λόγος να συνεχίσουμε το διάλογο.

Αναμένουμε τα στοιχεία για να τα ελέγξουμε. Αφού τα μελετήσουμε και μόνο τότε θα επανέλθουμε στο διάλογο με τις προτάσεις μας.

Οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουμε για ακόμα μια φόρα την αντίθεσή μας στο προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο έχει καθαρά φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με την κοινωνική ασφάλιση.

Ζητούμε την απόσυρσή του και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Οι επιστημονικοί φορείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Το Υπουργείο μέχρι στιγμής δεν έχει.

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών»

Οι δημοσιογράφοι

Απεργούν οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας μετά από απόφαση των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό .

Η απεργία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη 4/2/2016.