Πανικός σε σχολεία και της ομογένειας από ψεύτικες απειλές για βόμβες

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκαν την Παρασκευή σχολεία της Αυστραλίας, έπειτα από συναγερμό για βόμβα στις εγκαταστάσεις τους που αποδείχθηκαν αβάσιμοι, λίγο μετά από παρόμοιες απειλές που δέχτηκαν ευρωπαϊκά σχολεία.

Χιλιάδες μαθητές φοιτούν σε διάφορα σχολεία στις Πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτώριας που δέχτηκαν τις απειλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», απειλές δέχθηκε και -τουλάχιστον- ένα ελληνικό σχολείο της Μελβούρνης. Επειδή, όπως φαίνεται, πρόκειται για φάρσα, ο «Νέος Κόσμος» επέλεξε να μην αναφέρει το όνομα του σχολείου για να μην προκληθεί αδίκως πανικός.

Εξάλλου περίπου 20 σχολεία στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Βρετανία, παρακολουθούνταν από τις δυνάμεις της τάξης έπειτα από ανώνυμες απειλές.

Την Τρίτη, σχολεία στο Παρίσι και τη Βρετανία είχαν ήδη δεχθεί ανώνυμες απειλές που έκαναν λόγο για την παρουσία παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων στο προαύλιό τους, προειδοποιήσεις που αποδείχθηκαν αβάσιμες.

«Η Αστυνομία της Βικτώριας μπορεί να επιβεβαιώσει ότι θεωρεί πως ήταν φάρσα οι τηλεφωνικές κλήσεις, αποδέκτες των οποίων ήταν σχολεία της Πολιτείας. Γνωρίζουμε ότι σχολεία σε άλλες Πολιτείες και σε άλλες χώρες έχουν δεχθεί παρόμοια τηλεφωνήματα το τελευταίο 24ωρο». Ουδεμία απειλή υπάρχει εναντίον των συγκεκριμένων σχολείων, πρόσθεσε η αστυνομία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, δήλωσε ότι διενεργείται έρευνα, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Η Αυστραλία μετέχει στις αεροπορικές επιδρομές του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία και βοηθά στην εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής αυξήθηκε στα τέλη του 2014 στην Αυστραλία, ενώ η νομοθεσία για την εθνική ασφάλεια έγινε αυστηρότερη και διεξήχθησαν επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Επιθέσεις σημειώθηκαν στο έδαφος της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων αυτή που δέχθηκε ένας εργαζόμενος στην αστυνομία, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο.

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ

Ο πλέον καταζητούμενος Αυστραλός τζιχαντιστής, Νιλ Πρακάς, πιστεύεται ότι σκοτώθηκε σε μάχες σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες,

Την ίδια στιγμή, ένας άλλος Αυστραλός, που επέστρεψε στο Σίδνεϊ από τη Συρία όπου έλαβε μέρος στην ένοπλη σύρραξη, ο Μεχμέτ Μπίμπερ, 23 ετών, δήλωσε ότι, αν χρειαστεί, θα ξαναπάει ως εθελοντής και προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθούν και άλλες επιθέσεις στην Αυστραλία όπως η επίθεση όπου δολοφονήθηκε ο λογιστής της αστυνομίας Κάρτς Τσεγκ στο Σίδνεϊ.

Πηγή:Neoskosmos.com