Κλείνουν δρόμους, αεροδρόμια και λιμάνια οι αγρότες

Κατερίνη
Aμετακίνητοι στις θέσεις τους όσον αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό, παραμένουν οι αγρότες.

Η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των αγροτών, που έγινε την Τετάρτη στην Κατερίνη, αποφάσισε ότι εμμένει στις αρχικές θέσεις, αποφασίζοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων και λιμανιών.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω στο αίτημα τους για ανάκληση των σχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Αναλυτικά η απόφαση της Συνέλευσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 62 μπλόκα έχει ως εξής:

1. Παραμονή στις αρχικές θέσεις όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην συνάντηση της Σίνδου όπου ρητά και κατηγορηματικά ζητείται άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για συνάντηση και διάλογο με τον Πρωθυπουργό καθώς επίσης ξεκάθαρη και ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση και απόρριψη των αναφερομένων προς εισήγηση προσχεδίων νόμου.

2. Κλιμάκωση περαιτέρω της κινητοποίησης με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμανιών καθώς και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12.00 π.μ. του Σαββάτου έως 12.00 π.μ. της Κυριακής. Αποφασίστηκε ακόμη, λόγω τις αυριανής 24ωρης απεργίας στην οποία πρωτίστως θα μετέχουν και όλοι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, να παραμείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί, λιμάνια, αεροδρόμια για διευκόλυνση και ομαλή μεταφορά και μετακίνηση στους τόπους των συγκεντρώσεων.

3. Συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων, συστάθηκε επιτροπή η οποία θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας στις 07/02/2016 καθώς και όπου αλλού χρειαστεί να παραστεί.

Newsroom ΔΟΛ