Στους δρόμους και οι λιμενεργάτες!

Πειραιάς
Σειρά νέων κινητοποιήσεων προγραμμάτισαν οι λιμενεργάτες, με αφορμή την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για την αποδοχή της μοναδικής οικονομικής προσφοράς για την πώληση του 51%+16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, τη δρομολόγηση ανάλογης πολιτικής και για τον ΟΛΘ και την εναντίωσή τους στην ιδιωτικοποίηση όλων των λιμανιών.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Φεβρουαρίου σε όλα τα λιμάνια της χώρας, «δυναμικές» πολύμορφες κινητοποιήσεις σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.5AE5A7F46A0CAC83355F12F10A8EA187

Οι λιμενεργάτες δηλώνουν ότι θα απαιτήσουν συνάντηση με την κυβέρνηση, «προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν το μεγάλο ξεπούλημα». Νωρίτερα, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου του ΟΛΠ, θα πραγματοποιηθεί παλλιμενική συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΟΛΠ, προκειμένου να οργανώσουν τις επερχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ θεωρούν ότι «η εμμονή της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών δεν αποτελεί αναπτυξιακό λιμενικό μοντέλο, αλλά πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα των λιμανιών».

Αυτό, όπως υποστηρίζουν, «θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνία και τους επιλιμένιους δήμους, αλλά και για την εργασιακή προοπτική των εργαζομένων. Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν το εγχείρημα ξεπουλήματος των ΟΛΠ και ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών, μετέρχονται ακραίες πολιτικές και νομικές ακροβασίες» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Newsroom ΔΟΛ