Το ΤΕΕ διακόπτει το διάλογο με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό

Αθήνα
Η αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, σε έκτακτη ειδική συνεδρίαση για το ασφαλιστικό, κατέληξε σε μία «ιστορική» απόφαση να αποσυρθεί από τον διάλογο με την κυβέρνηση, ζητώντας απόσυρση της πρότασης για το ασφαλιστικό.

Την ίδια ώρα, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος παραχωρεί συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις ρυθμίσεις για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων.

O πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο Μέγαρο Μαξίμου στα τέλη Ιανουαρίου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

O πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο Μέγαρο Μαξίμου στα τέλη Ιανουαρίου (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Όπως έγινε γνωστό, η συγκεκριμένη συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, της αποκαλούμενης και «Βουλής των μηχανικών», χαρακτηρίζεται «ιστορική» καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να λαμβάνεται ομόφωνη απόφαση για οποιοδήποτε θέμα.

Το ΤΕΕ υπογραμμίζει πως είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι στην ομόφωνη απόφαση συμφώνησαν εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις της αντιπροσωπείας, δηλαδή από συνδικαλιστικούς χώρους που εκτείνονται σε όλο το ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε εκτεταμένη και αναλυτική συζήτηση για το περιεχόμενο και τις συνέπειες της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Μάλιστα, ο κατάλογος των ομιλητών ξεπέρασε τους 30 από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του Επιμελητηρίου και παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τις επιμέρους θέσεις και απόψεις, όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν στην ιστορική ομόφωνη απόφαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ κατά της πρότασης της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι η αντιπροσωπεία αποτελείται από 200 αντιπροσώπους από όλη τη χώρα που αναδεικνύονται από τις κάλπες των 110.000 εγγεγραμμένων μηχανικών μελών του ΤΕΕ και η έκτακτη ειδική συνεδρίαση για το ασφαλιστικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, με αυξημένη απαρτία.