Ανατροπή: Μόνο 4 κανάλια ανεξαρτήτως περιεχομένου με 400 εργαζόμενους το καθένα

Aνατροπή στο τηλεοπτικό τοπίο ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ άλλων έκανε σαφές πως οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι μόνο 4 ανεξαρτήτως περιεχομένου.

Μέχρι σήμερα όλοι γνώριζαν πως οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι 4 γενικού περιεχομένου και θα μπορούν να υπάρχουν κι άλλα κανάλια ψυχαγωγικού χαρακτήρα ή άλλου ενδιαφέροντος. Ωστόσο, αυτό όπως όλα δείχνουν, δεν θα συμβεί και η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση για 4 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και τέρμα.

Στην ενημέρωσή του μάλιστα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς δήλωσε πως οι τραπεζικοί κύκλοι δεν επιθυμούν περισσότερα από 4 κανάλια.

Σύμφωνα με το σχέδιο του αυτά τα 4 κανάλια θα έχουν 400 εργαζόμενους το ελάχιστο το καθένα και μοναδικό κριτήριο θα είναι η βιωσιμότητά τους.

Μάλιστα, ο κ. Παππάς φέρεται να ενημέρωσε πως η τιμή εκκίνησης για τις τηλεοπτικές άδειες θα είναι μόλις 3,5 εκατομμύρια, σημειώνοντας πως τα 8 εκατομμύρια που είχε πει αρχικά ήταν υψηλές προσδοκίες.

Τέλος, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως επιθυμεί όλες οι διαδικασίες να γίνουν πολύ γρήγορα και η προκήρυξη να γίνει άμεσα.

πηγή:newsIt.gr