Με τους «Argo» η Ελλάδα στην Eurovision

Αθήνα
Με το συγκρότημα «Argo» θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Το συγκρότημα «Argo» αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

Σύντομα η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό, καθώς και τους συντελεστές του.

Το τραγούδι που θα ερμηνευτεί δεν έχει έχει επιλεγεί. Πάντως, σε πρόσφατη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής είχε δηλώσει αντίθετος με το να συμμετέχει η χώρα με ένα ποπ εφετζίδικο τραγούδι.

«Αυτά μπορούν να τα προσφέρουν άλλες χώρες και καλύτερα από εμάς. Και το σόου πάνω στη σκηνή και τις εκθαμβωτικές εμφανίσεις. Η Ελλάδα, όμως, δεν βρίσκεται και δεν βιώνει αυτή τη φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάμε με ένα λυπητερό τραγούδι. Αντιθέτως, θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, ξεσηκωτικό, αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη» είχε πει πρόσφατα σε άτυπη ενημέρωση δημοσιογράφων.

Μάλιστα, ο Διονύσης Τσακνής είχε υποστηρίξει πως ήταν αντίθετος με τη συμμετοχή της ΕΡΤ στη φετινή τραγουδιστική διοργάνωση της EBU.

Newsroom ΔΟΛ