Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τις Ελληνίδες της Αυστραλίας

Μελβούρνη. Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με κεντρική ομιλήτρια τη διακεκριμένη καθηγήτρια Gillian Triggs διοργανώνει το Food Fοr Thought Network (Δίκτυο Πνευματικής Τροφής Ελληνίδων Αυστραλίας) σε συνεργασία με το Manningham City Council.

Το Δίκτυο, που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια συνεισφοράς στις γυναίκες της ομογένειας, για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει προσκαλέσει να μιλήσουν «Γυναίκες που Εμπνέουν τις Γυναίκες» με κεντρική ομιλήτρια την Gillian Triggs, που από το 2012 είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αυστραλίας.

trigs

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα “Νέος Κόσμος”, η εν λόγω καθηγήτρια έχει συνδυάσει την ακαδημαϊκή καριέρα με το Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο και συνεργάζεται με κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η καθηγήτρια Triggs έχει επικεντρώσει την προεδρία της στην εφαρμογή των συνθηκών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βάση τον αυστραλιανό νόμο, καθώς η Αυστραλία είναι συμβαλλόμενο μέρος στις παγκόσμιες συνθήκες που διέπουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, και επιβάλλεται να συνεργάζεται με κράτη της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού για τις πρακτικές προσεγγίσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αλλά και οι άλλες ομιλήτριες της εκδήλωσης παρουσιάζουν ξέχωρο ενδιαφέρον και είναι:

*Η Tasneem Chopra, συγγραφέας, σύμβουλος και επιμελήτρια Τέχνης. Η Τasneem είναι, επίσης, πρόεδρος του Κέντρου Μουσουλμάνων Γυναικών της Αυστραλίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όπου εργάζεται ακούραστα για να εξετάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Μουσουλμάνες στην Αυστραλία. Ως Αυστραλή Μουσουλμάνα με Ινδοκενυατική καταγωγή, έχει εργαστεί σκληρά για να υπερνικήσει τα στερεότυπα που προσβάλουν τις μειονότητες. Η εφημερίδα «The Age» ανέφερε την Tasneem ως μία από τις πιο ισχυρές παρουσίες στη Μελβούρνη με μεγάλη επιρροή στην κοινωνία, καθώς και η εφημερίδα «The Australian» την συμπεριέλαβε στον κατάλογο των 100 Ανερχομένων Ηγετών της χώρας.

*Η Stephanie Woollard, η οποία είναι ιδρύτρια και διευθύντρια του 7 Women, μιας βραβευμένης κοινωνικής επιχείρησης που παρέχει εκπαίδευση στις περιθωριακές και κοινωνικά απομονωμένες γυναίκες με ειδικές ανάγκες του Νεπάλ, βοηθώντας τες να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Πιστεύει ότι το κρίσιμο συστατικό στο χώρο της διεθνούς ανάπτυξης είναι η πραγματική κατανόηση των αιτιών της φτώχειας και κουλτούρας των υπανάπτυκτων χωρών ώστε να υπάρξει ειρήνη και ανοχή σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

*Η Μαρία Δημοπούλου είναι αναγνωρισμένη δικηγόρος σε εθνικό και διεθνή επίπεδο ως ειδική σε θέματα ισότητας των φύλων και βία κατά των γυναικών και ιδιαίτερα ειδικευμένη να δουλεύει μαζί με πολυπολιτισμικές κοινότητες. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς της έχει ως στόχο την προώθηση και την ενίσχυση της προσέγγισης με βάση το φύλο σε περίπλοκες νομικές και πολιτικές διαδικασίες μεταρρύθμισης και για την διασφάλιση της ουσιαστικής ένταξης των διαφορετικών γυναικείων φωνών και απόψεων μέσα σε αυτές τις διαδικασίες μεταρρύθμισης.

*Η Jennifer Yang, η οποία εξελέγη για πρώτη φορά στο Δήμο Manningham, τον Iανουάριο του 2011 και είναιδήμαρχος για την περίοδο 2015-2016. Η Jennifer ενδιαφέρεται για ένα ευρύ φάσμα κοινοτικών θεμάτων, ιδίως για τους τομείς των υπηρεσιών ηλικιωμένων, στις νέες οικογένειες, στους μετανάστες και στις ομάδες με ειδικές ανάγκες. Είναι μέλος της πολυπολιτισμικής επιτροπής για την Ένωση των Δήμων της Βικτωρίας και εκτελεστικό μέλος της επιτροπής Ένωση Γυναικών της Αυστραλιανής Τοπικής Κυβέρνησης. Η Jennifer, επίσης, συμμετέχει και σε άλλες επιτροπές όπως την Εθνική Αυστραλιανή-Κινεζική Ένωση Γυναικών.

*Η Αλεξάνδρα Δούρου είναι μια 18χρονη κάτοικος Doncaster, η οποία είναι τυφλή και έχει celebral palsy (εκγεφαλική παράλυση). Όπως έγραψε τον Δεκέμβριο ο «Νέος Κόσμος», που έκανε γνωστή την ιστορία της η Αλεξάνδρα ολοκλήρωσε το Λύκειο το 2015, στο Koonung Secondary College, όπου έλαβε τον πολύ υψηλό βαθμό του 92% και θα συνεχίσει τις τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την εκδήλωση θα διατεθούν για την αγορά ενός φορητού Braille υπολογιστή και σαρωτή που θα χρειαστεί η Αλεξάνδρα για τις σπουδές της.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει νόστιμο μεσημεριανό γεύμα, με ποτά, διασκέδαση και δώρα.

Το κόστος είναι $50 το άτομο. Οι κρατήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο http://www.trybooking.com/Booking/BookingEventSummary.aspx?eid=177782

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.fftn.org.au ή επικοινωνήστε με την επικεφαλής του Food for Thought Network,Varvara Ioannou τel: 0403034527 info@fftn.org.au

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, 6 Μαρτίου από τις 11.30 έως τις 3.30 το απόγευμα στο Manningham Function Centre, 699 Doncaster Road, Doncaster.