Πρωτοφανείς εικόνες, μεγάλο συλλαλητήριο – Τρακτέρ έξω από τη Βουλή

Αθήνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος, όπου έφτασαν με πούλμαν, με τρακτέρ ακόμα και με τα …πόδια. Εκεί έφτασε και η πορεία των επιστημονικών φορέων, ενώ στο αγροτικό συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ.

Η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα -νωρίς το πρωί- σφραγίστηκε από επεισόδια με τραυματισμούς αστυνομικών, προσαγωγές, δακρυγόνα, πετροπόλεμο και ζημιές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Χιλιάδες αγρότες βρίσκονται ήδη στο Σύνταγμα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, ο αριθμός ολοένα αυξάνεται καθώς καταφθάνουν αγρότες από όλη την Ελλάδα μαζικά, ενώ εκεί βρίσκονται και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι.

Με κάθε μέσο οι αγρότες κατεβαίνουν στο Σύνταγμα, όπου από νωρίς έχουν στηθεί οι πρώτες σκηνές. Λίγο πριν από τις 17:00 έφτασαν στην Αθήνα οι αγρότες της Πελοπονήσσου και πήραν το Μετρό από την Αγία Μαρίνα για το κέντρο ενώ με τα τρακτέρ από τον Κηφισό καταφθάνουν άλλοι αγρότες στο κέντρο.

Αγρότες έχουν ανάψει φωτιά με κλαδιά μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη, ενώ η πομπή με τα 20 τρακτέρ περνά μπροστά από τη Βουλή.

Πηγή:  Αγρότες

  Πεδίο μάχης η Λεωφόρος Αθηνών!

Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ! Οπλισμένοι με καδρόνια, οι αγρότες σπάνε τα πάντα, ρίψη χημικών και κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ! Οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πάνε πουθενά χωρίς τα αγροτικά τους!

  Με τα πόδια στο αεροδρόμιο!

Πολλοί από τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στο μπλόκο των αγροτών στο Κορωπί, καθώς έκλεισε ο δρόμος προς το αεροδρόμιο, αποφάσισαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στην άκρη του δρόμου και να ξεκινήσουν για το Ελευθέριος Βενιζέλος με τα ΠΟΔΙΑ (!) ώστε να μην χάσουν τις πτήσεις τους!