Η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας διαψεύδει την κυβέρνηση

Απάντηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και σε άλλα κυβερνητικά στελέχη όπως ο Τρύφων Αλεξιάδης, δίνουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις δηλώσεις τους περί ληξιπρόθεσμων οφειλών των καναλιών προς το δημόσιο, τις τράπεζες ή τα ταμεία.

«Οι έξι εταιρείες διαθέτουν φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα» υπογραμμίζει η ΕΙΤΗΣΕΕ για του λόγου το αληθές, κάνοντας λόγο για «συκοφαντία, συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών και εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα έναντι εταιρειών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και συμβάλουν στην εθνική οικονομία.»

Όπως παραδέχθηκε στο μεταξύ ο κυβερνητικός ευρωβουλευτής, και συνταγματολόγος, Κώστας Χρυσόγονος, λίγες μόνο ώρες μετά την υπερψήφιση του νόμου Παππά στη Βουλή, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το ΣτΕ να αναστείλει την εκτέλεσή του, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι υπάρχει δικαστικό προηγούμενο ήδη από το 1993 το οποίο επιβεβαιώθηκε και στην υπόθεση του «μαύρου» της ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ αναλυτικά:

«Οι έξι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας που είναι μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (δηλαδή ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, SKAI και STAR) δηλώνουν κατηγορηματικά ότι:

»Α. Κανένας σταθμός από τα μέλη μας δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες. Τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι και οι έξι εταιρείες διαθέτουν φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα.

»Β. Δεν υπάρχει από καμία εταιρεία μέλος μας, καμία απολύτως καθυστέρηση σε καταβολή δόσεων και άλλων υποχρεώσεων προς δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο πάντοτε των διαδικασιών που ο νόμος ορίζει.

»Γ. Για τις έξι εταιρείες μέλη μας – και δεν ομιλούμε για το σύνολο των ΜΜΕ στην χώρα – ο τραπεζικός δανεισμός δόθηκε με διάφανη και απόλυτα εγγυοδοτημένα τραπεζικά κριτήρια. Από τότε εξυπηρετείται, όπως ορίζεται από τις σχετικές συμβάσεις, και τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κανένα δάνειο δεν εμπίπτει στην κατηγορία των λεγόμενων “κόκκινων δανείων”. Συνεπώς τα όσα λέγονται κατά κόρον – δυστυχώς και δια στόματος Πρωθυπουργού – περί οφειλών και αλλά τινά σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις των έξι σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας συνιστούν συκοφαντία, συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών και εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα έναντι εταιρειών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και συμβάλουν στην εθνική οικονομία.»

Συνάντηση με πρωθυπουργό ζητεί η ΕΣΗΕΑ 

Συνάντηση με τον κ. Τσίπρα ζήτησε σήμερα με επιστολή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με σκοπό τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του τηλεοπτικού τοπίου.

Η ΕΣΗΕΑ, στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για τη θεσμοθέτηση κανόνων, που θα διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, αλλά και την κατοχύρωση των δημοσιογράφων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και Κώδικα Δεοντολογίας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/306953/eitisee-pros-tsipra-sukofadia-kai-laspi-ston-anemistira-ta-peri-ofeilon/#ixzz402BiCLyc
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook