Έκλεισαν επ’ αόριστον τα Τέμπη – Αποδοκιμασίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα
Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχώρησαν και πάλι από τις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών το διήμερο των αγροτικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Αθήνα είχαν αφήσει την κοιλάδα ανοιχτή για περισσότερες ώρες προκειμένου να διευκολύνουν τη μετακίνηση των συναδέλφων τους.

Οι αγρότες των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση από την κυβέρνηση για διάλογο, στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών με τις οποίες έχουν συνταχθεί και αγρότες πολλών ακόμη μπλόκων.

Οι αγρότες της Ροδόπης, από την πλευρά τους, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς από αύριο, Δευτέρα θα αποκλείσουν επί 72 ώρες το τελωνείο της Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον κόμβο του Τυχηρού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη δεν θα μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία κανένα τροχοφόρο όχημα. Μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής το μπλόκο των αγροτών θα ανοίγει ανά δύο ώρες για 15 λεπτά προκειμένου να διευκολύνεται η κίνηση των οδηγών που είναι εγκλωβισμένοι στον κόμβο του Τυχηρού, λίγα χιλιόμετρα από τη συνοριακή διάβαση.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Ξάνθης θα κρατήσουν κλειστή τη γέφυρα του Νέστου, επάνω στην Εγνατία Οδό, από τις 12 έως και τις 2 μετά το μεσημέρι και από αύριο, Δευτέρα, επανέρχονται στους επτάωρους αποκλεισμούς από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα.

ΥΠΟΔΟΧΗ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο της Νίκαιας, σε 20 περίπου συναδέλφους τους, που επέστρεψαν από την Αθήνα.

agrotes342047

Οι αγρότες της Νίκαιας φώναζαν συνθήματα για εκείνους που είχαν κατέβει στην πρωτεύουσα για τη διαμαρτυρία και επέστρεψαν τώρα στη βάση τους.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι άνδρες με πολιτικά προσπάθησαν να τους απαγορεύσουν να διαδηλώσουν, θέλοντας τους ακούσουν οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, Δημήτρης Δημητριάδης, Ιωάννης Θεοφύλακτος, Θέμης Μουμουλίδης, και Γιώργος Ντζιμάνης.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο αγρότες από την Αλεξανδρούπολη αποδοκίμασαν έντονα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Ρίζο και Αναστασία Γκαρά προειδοποιώντας τους να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.

«Κάθε κινητοποίηση έχει πολιτικά κίνητρα και χαρακτηριστικά, αν αξιοποιούνται για μικροκομματικά συμφέροντα να το δουν οι ίδιοι οι αγρότες» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Αναστασία Γκαρά. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ρίζος ανέφερε στο Μega ότι «έχουν κακούς συμβούλους αυτοί που μας αποδοκίμασαν».