Η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος στην Ελληνική Αστυνομία

Αθήνα. Την πρώτη γυναίκα αντιστράτηγο έχει από σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, καθώς προήχθη μεταξύ άλλων και η υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η αξιωματικός η οποία από την θέση του κλαδάρχη Μετανάστευσης και Προστασίας Συνόρων χειρίστηκε μέχρι τώρα με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα το προσφυγικό πρόβλημα, κάτι που την έχει κάνει διεθνώς γνωστή.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν αργά χτες το βράδυ οι κρίσεις των 22 υποστράτηγων της ΕΛ.ΑΣ. (20 γενικών καθηκόντων, έναν υγειονομικό και έναν εγκληματολογικών εργαστηρίων), απο το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων που συνεδρίασε υπό την προεδρία του νέου αρχηγού Αστυνομίας αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των δύο αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς.

Στον βαθμό του αντιστράτηγου, για την κάλυψη των κενών θέσεων, προάγονται τέσσερις υποστράτηγοι και, ειδικότερα, ο μέχρι χτες Γενικός Διευθυντής Αττικής, Γιάννης Διαμαντόπουλος, ο οποίος είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο νέος υπαρχηγός του Σώματος, ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Μιχαήλ Καραμαλάκης και η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.www.onalert.gr__8

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.