Άγριο επεισόδιο με βουλευτές της ΧΑ στη Βουλή

Η προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήγειρε εντονότατες αντιδράσεις από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, που κάλεσαν τους βουλευτές να αποχωρήσουν.

Αθήνα. Άγριο επεισόδιο με βουλευτές της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε πριν από λίγο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, όπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ενημέρωνε τα μέλη της για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με βουλευτές-μέλη της Επιτροπής οι κύριοι Χρήστος Παππάς και Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίστηκαν άκρως προκλητικοί αποκάλεσαν “προδότες” τόσο τον υπουργό Πάνο Καμμένο όσο και τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων που ήταν παρόντες, ενώ μίλησαν απαξιωτικά και εναντίον των προσφύγων και μεταναστών καθυβρίζοντάς τους.

Μάλιστα, όπως είπαν οι βουλευτές που βρίσκονταν εκεί, ο Ηλίας Κασιδιάρης τραβούσε βίντεο τη στιγμή του άγριου επεισοδίου.

Η προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήγειρε εντονότατες αντιδράσεις από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, που κάλεσαν τους βουλευτές να αποχωρήσουν. Οι ίδιοι αρνήθηκαν και ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον φρούραρχο προκειμένου να τους οδηγήσει εκτός της αιθούσης για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Τελικά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν με τη χρήση του άρθρου 81 του Κανονισμού της Βουλής για περί προσωρινού αποκλεισμού βουλευτή από συνεδρίαση λόγω συνεχιζόμενης ανεπίτρεπτης και ανάρμοστης συμπεριφοράς.

 

Λίγη ώρα μετά το «μαύρο – άσπρο» προσπάθησε να παρουσιάσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς με δηλώσεις τους στις τηλεοπτικές κάμερες του περιστυλίου της Βουλής λέγοντας πως «Καμμένος και Τσίπρας διαπράττουν εθνική προδοσία, βάζουν τούρκους και ΝΑΤΟ στο ελληνικό Αιγαίο. Τους καταγγείλαμε σε υψηλούς τόνους και για να μην απαντήσουν στις καταγγελίες μας, προκάλεσαν έκτροπα στην επιτροπή Άμυνας.»

Για «φασίζουσα» συμπεριφορά προς την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων κατήγγειλε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννηδηλώνοντας πως «σήμερα γράφτηκε μια από τις πιο μαύρες σελίδες κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Με απαράδεκτο και φασίζοντα τρόπο επιτέθηκαν εναντίον αρχηγού και όλων των Ενόπλων Δυνάμεων και με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν ούτε σε χαμαιτυπείο. Άμεση ήταν η αντίδραση όλων κόμματων που ζήτησαν να αποβληθούν. Αρνήθηκαν, ενώ κατέγραφαν την απόρρητη συνεδρίαση με κινητά. Καταδικάζω αυτή την απίστευτη κατάστασης και καλώ το σύνολο των βουλευτών να συνειδητοποιήσουμε το χρέος που έχουμε όλοι μας. Όχι άλλες εκπτώσεις στην κοινοβουλευτική διαδικασία».