«Ξήλωσαν» τον Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αθήνα
Απομακρύνουν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον επί χρόνια επικεφαλής της υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος κρατά τον βαθμό του, αλλά μετατίθεται ως προϊστάμενος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού (Διοικητικής Υποστήριξης) του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Η μετάθεση αυτή χαρακτηρίζεται υποβάθμιση και προφανώς θέτει ζήτημα μελλοντικής αποστρατείας του. Ο ίδιος ο κ. Σφακιανάκης φέρεται δυσαρεστημένος με την εξέλιξη αυτή.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε με κατεπείγον σήμα που υπογράφεται από τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έγινε δέκτης αιτημάτων για ανάκληση της απόφασης, καθώς ο Μανώλης Σφακιανάκης ήταν εκείνος που έστησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκ του μηδενός και είχε πολύ σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Από τις υπόλοιπες τοποθετήσεις υποστρατήγων ξεχωρίζει η παραμονή του Αντώνη Μπάκα ως επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Χρήστου Παπαζαφείρη, που παραμένει επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναβαθμισμένος όμως από ταξίαρχο σε υποστράτηγο.

Ο υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, μέχρι πρότινος προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου, αναλαμβάνει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής γενικός αστυνομικός διευθυντής.

Εκτός ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Σταύρος Σταυρόπουλος που είχε μετακινηθεί από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων με απόφαση του Ν.Τόσκα.

Τη θέση του επιτελάρχη κατέλαβε η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Τέλος, τις θέσεις των επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος θα καταλάβουν οι Αριστείδης Ανδρικόπουλος και Μιχάλης Καραμαλάκης, προερχόμενοι από τις αστυνομικές περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης αντίστοιχα.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια Facebook

Website Comments

 1. Δρ. Αθανάσιος Δ. Σαραντόπουλος
  Απάντηση

  Τίποτα δεν είναι παντοτινό… Εύχομαι ο αντικαταστάτης του να συναισθανθεί το τεράστιο μέγεθος του έργου του προκατόχου του και να το ξεπεράσει. Το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι κάτι που, τολμώ να πω, συνιστά κοινωνική απειλή στις μέρες μας και πρέπει αρμόδιες υπηρεσίες να λείτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν μαγνήτη για τους καλύτερους επιστήμονές μας.

  Δρ. Αθανάσιος Δ. Σαραντόπουλος
  Διευθυντής Μορφωτικών Υποθέσεων
  ΑΧΕΠΑ – Τμήμα Αθηνών

Σχολιάστε