Για τη δομή και την δραστηριότητα της ΓΓΑΕ ενημερώθηκε από τον Μιχ. Κόκκινο ο Τάσος Δημοσχάκης

Αθήνα. Με τον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινο συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, ο Τομεάρχης, Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης ο οποίος επισκέφθηκε την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως Υπεύθυνου του Τομέα Κοινοβουλευτικού Έργου της Νέας Δημοκρατίας για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ο κ. Κόκκινος τον ενημέρωσε αναφορικά με την δομή και την δραστηριότητα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, καθώς και για τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων στον τομέα ευθύνης της.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και συμφωνήθηκε η διατήρηση της μεταξύ τους επικοινωνίας, όχι απλά στο επίπεδο της αμφίδρομης ενημέρωσης για δράσεις υπέρ του Απόδημου Ελληνισμού, αλλά και με σκοπό την πραγματοποίηση ουσιαστικού και δημιουργικού εθνικού διάλογου.

dimosxakis-467x330

Ο κ. Τάσος Δημοσχάκης

KOKKINOS-MICHALIS02-25APRIL2015-e1429988442420

Ο κ. Μιχάλης Κόκκινος.

 

 

 

 

 

 

Στη Γερμανία

Στο μεταξύ, ο κ. Δημοσχάκης μεταβαίνει από αύριο Σάββατο 20/2, μέχρι και την Δευτέρα 22/2, στο Μόναχο της Γερμανίας, προκειμένου να παραστεί σε εκδηλώσεις της εκεί Ελληνικής Κοινότητας ως απεσταλμένος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο επίσημης πρόσκλησης.

Το πρόγραμμα της παραμονής του Βουλευτή στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας περιλαμβάνει συναντήσεις με σειρά των εκεί θεσμικών παραγόντων του Ελληνικού Κράτους και φορέων του Ελληνισμού του Μονάχου. Επίσης, θα συναντηθεί με Έλληνες μετανάστες του Μονάχου, Συλλόγους της Θράκης και του Έβρου, καθώς και τοπικές πολιτικές οργανώσεις. Θα πραγματοποιήσει, τέλος, επισκέψεις σε σημεία Ελληνικού ενδιαφέροντος.

Ο Βουλευτής θα απευθύνει χαιρετισμό και πρόσκληση στους Έλληνες του Μονάχου και της Βαυαρίας, ώστε να συμμετάσχουν και αυτοί στις προσπάθειες του ως Τομεάρχη να προωθήσει στην Βουλή των Ελλήνων τα ζητήματα των Αποδήμων και, ταυτόχρονα, να τους φέρει πιο κοντά με την μητέρα Πατρίδα.