Δυναμική και δημιουργική η παρουσία της ομογενειακής νεολαίας

Μελβούρνη. Άρχισαν ήδη οι προετοιμασίες από το Διοικητικό Συμβούλιο για τη Γιορτή του Κρασιού, η οποία μας παρουσιάζει ευχάριστες εκπλήξεις.

Εφέτος η Γιορτή του Κρασιού θα πραγματοποιηθεί, όπως ανάφερε ο πρόεδρος Jim Wood, στο σπίτι μας! Ναι, αγαπητοί φίλοι, εφέτος θα γιορτάσουμε στο κτίριο της Κοινότητάς μας, στο 495 Lygon St, East Brunswick. Πολλοί οι λόγοι γι’ αυτό, αλλά και ευχάριστο γεγονός.

Ο αγαπητός Φίλιππος Καμπαστανάκης, υπεύθυνος του εστιατορίου, θα παραμείνει κλειστός αυτό το Σαββατοκύριακο ώστε όλοι οι χώροι στο κτίριο να διατεθούν για τα μέλη και στους φίλους που θα παρευρεθούν.

Ήδη συναντήθηκαν για το σκοπό αυτό και για την αρτιότερη διοργάνωση, η νεολαία και το Διοικητικό Συμβούλιο για να συζητηθούν ιδέες και η όλη διοργάνωση, όπως και η συμμετοχή της νεολαίας. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη γιορτή και εξέφρασαν τις προτιμήσεις τους σχετικά με τη διοργάνωση και συμμετοχή τους, τις οποίες άκουσαν προσεκτικά και με ενδιαφέρον τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος κ. Jim Wood, δήλωσε κατενθουσιασμένος για το ενδιαφέρον και την άψογη συνεργασία με τη νεολαία, τον αλληλοσεβασμό που επικρατεί και τη σύμπνοια που διακατέχει όλους για να γίνει ό,τι το καλύτερο για την Κοινότητα, τα μέλη και την παροικία μας.

Μας διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η επικοινωνία και συνεργασία με τη νεολαία θα συνεχιστεί και θα αναπτυχθεί σε σωστά πλαίσια και γερές βάσεις ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες ενδιαφέροντος από νέους όπως και ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου από τη νεότερη γενιά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA-Στιγμιότυπα από τις προετοιμασίες για τη φετινή Γιορτή του Κρασιού στην Κυπριακή Κοινότητα, με προεξάρχουσα τη νεολαία

Η νεολαία έχει αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες όπως ο σχεδιασμός της διαφημιστικής αφίσας για τη Γιορτή του Κρασιού και ο σχεδιασμός ειδικού πανό για τη νεολαία. Η νεολαία θα έχει επίσης ειδικό χώρο στη γιορτή του κρασιού από όπου θα βοηθούν και θα προωθούν το χορευτικό συγκρότημα, ενθαρρύνοντας και άλλα παιδιά να εγγραφούν στο χορευτικό συγκρότημα. Σχεδιάζεται επίσης η δημιουργία δεύτερης ομάδας στο χορευτικό με παιδιά μικρότερης ηλικίας.

wine

Άλλο ευχάριστο είναι η σταδιακή ανανέωση του Χορευτικού Συγκροτήματος. Ο χοροδιδάσκαλός μας, Κώστας Καρατζιάς, ένα παιδί με εξαίσιο χαρακτήρα, προσφέρθηκε να διδάσκει τα παιδιά δωρεάν. Ήδη, επίσης έχουν έρθει παιδιά στο Χορευτικό που δεν είχαν παρευρεθεί εδώ και λίγα χρόνια και η ανανέωση συνεχίζεται.

Να αναφέρουμε εδώ ότι τα μαθήματα χορού προσφέρονται δωρεάν στην Κοινότητα. Όσοι ενδιαφέρεστε να μάθουν τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας κυπριακούς χορούς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν μαθήματα χορού σε οποιοδήποτε στάδιο. Είναι μια ευκαιρία όχι μόνο για τη μάθηση του χορού για τα παιδιά, αλλά και ευκαιρία γνωριμίας μεταξύ τους και ανάπτυξη φιλίας τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών που παρευρίσκονται.

 

Η Γιορτή του Κρασιού εφέτος θα γίνει το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Μαρτίου, αρχίζοντας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

neoskosmos.com