Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιαννινα 0-0

Εικόνα αγώνα:

Στο πρώτο μέρος δεν είδαμε τη μεγάλη φάση, είδαμε όμως ωραίο ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Αυτό που όρισε τον αγώνα ήταν τα πολλά λάθη του Αστέρα Τρίπολης που έδιναν στον ΠΑΣ την ευκαιρία να βγάζει αντεπιθέσεις και να γίνεται επικίνδυνος στα αντίπαλα καρέ.

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αφού με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Αστέρας έδειχνε να είναι ανώτερος των φιλοξενούμενων. Μία τελική περισσότερη (4-3) και μεγαλύτερη κατοχή (66%-34%), αλλά η αλήθεια ήταν ότι ο ΠΑΣ φαινόταν πιο επικίνδυνος και πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Έπαιζε ορθολογικό ποδόσφαιρο σε αντίθεση με τους Αρκάδες.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας Τρίπολης έκανε ό,τι και στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Μπήκε πιο δυνατά και πίεσε, ενώ στο 54′ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Χαμντανί βρέθηκε μόνος στη μεγάλη περιοχή, αλλά σούταρε άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, πίεζαν και έδειχναν ικανοί να κάνουν τη ζημιά στην ομάδα των Ιωαννίνων. Με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να μαζεύονται προς τα πίσω και ουσιαστικά έδωσαν στον Αστέρα το πεδίο να επιτεθεί και να ψάξει το γκολ. Πήγε να το βρει στη φάση του 84ου λεπτού, όταν ο Μπερτόλιο νικήθηκε δύο φορές σε εξ επαφής κεφαλιά από τον Περιστερίδη.

Ο Πετράκης πέρασε στο ματς τον Τσάβες για να κερδίσει και να κρατήσει μπάλες και αμέσως διαφοροποίησε την εικόνα του ΠΑΣ, ανεβάζοντάς τον. Μάλιστα, στο 88′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν τον Αστέρα στο πλασέ του Ναδάλες στην αντεπίθεση, το οποίο όμως πέρασε άουτ.

Με αυτά και με αυτά, το 0-0 δεν άλλαξε παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, ειδικά στο δεύτερο μέρος όπου το ματς βελτιώθηκε και είδαμε φάσεις στα καρέ.

Oι συνθέσεις:

Αστέρας (Τερεζόπουλος): Μπαντής, Γιαννούλης, Ζησόπουλος, Αλόκο, Κιτοκό, Ντουντού, Χαμντανί, Μάσα (77′ Τσάβες), Στανισάβλιεβιτς (46′ Μούκαμ), Μπερτόλιο, Γιάννου (65′ Ιωαννίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Στρούνα, Γαρουφαλιάς (63′ Λίλα), Σκόνδρας, Ακόστα, Γιάκος (85′ Κοζορώνης), Ίλιτς (71′ Τσουκαλάς), Μανιάς.