Ομογενείς της Αυστραλίας σε εκστρατεία για την πολιτική “ήπιων ποινών” σε δολοφόνους

Εκατοντάδες άτομα, ομογενείς αλλά και αλλοεθνείς, αναμένεται να συμμετάσχουν στην “Πορεία Μνήμης” που θα γίνει αυτήν την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, στο Aurora School, στο προάστιο Blackburn South της Μελβούρνης.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Μερσίνας, Γιώργος Χαλβατζής, ανακοίνωσε ότι ο φόνος της Karen Chetcuti τον περασμένο μήνα, τού θύμισε στιγμές από τον φόνο της κόρης του στο Κοιμητήριο Fawkner το 1997.

Το σώμα της Chetcuti, μητέρας δύο παιδιών ηλικίας 12 και 14 ετών, η οποία κατοικούσε στην πόλη Whorouly, κοντά στη Wangaratta, βρέθηκε κοντά στην περιοχή Lake Buffalo στη βορειοανατολική Βικτώρια τον περασμένο Ιανουάριο.

“Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, έρχονται στο νου μου οι φωνές της κόρης μου”. Η 25χρονη Μερσίνα δολοφονήθηκε από τα χέρια του Peter Dupas, την ώρα που επισκεπτόταν τον τάφο της γιαγιάς της.

O ομογενής Γιώργος Χαλβατζής.

O ομογενής Γιώργος Χαλβατζής.

O Χαλβατζής βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην κηδεία της αδικοχαμενης μητέρας και γνώρισε τους γονείς της. Πέρυσι βρέθηκε στο πλευρό των γονιών της Masa Vukotic, της έφηβης που δολοφονήθηκε ενώ περπατούσε σε πάρκο του Doncaster της Μελβούρνης.

“Σκοπός της πορείας αυτής είναι να τονίσει προς τους κυβερνώντες ότι ο κόσμος έχει αγανακτίσει που αθώοι σκοτώνονται από τα χέρια καταδικασμένων που αποφυλακίζονται πρόωρα” είπε στο “Νέο Κόσμο” ο κ. Χαλβατζής. “Αυτοί θα παραμείνουν εγκληματίες όσα χρόνια και να περάσουν”.

Ο κ. Χαλβατζής εξήγησε στο “Ν.Κ.” ότι οι κυβερνήσεις αποφυλακίζουν πρόωρα τους εγκληματίες για οικονομικούς λόγους. “Κάθε κατάδικος δολοφόνος κοστίζει στους φορολογούμενους $150.000 ετησίως. Δολοφόνοι σαν κι εκείνον της κόρης μου υπάρχουν πάνω από 100 αυτήν τη στιγμή. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η ποινή που έχουν εκτίσει είναι αρκετή και όταν θα αποφυλακιστούν θα γίνουν καλοί πολίτες, αλλά το κάνει μόνο και μόνο για να γλυτώσει χρήματα. Για τα χρήματα σκοτώνονται τα παιδιά μας”.

Ο Γιώργος Χαλβατζής πιστεύει ότι αν οι οικογένειες των θυμάτων συνεργαστούν για το θέμα, τότε θα κάνουν τη διαφορά.

Η πορεία μνήμης και ο έρανος είναι πρωτοβουλίες της οργάνωσης “Broken Hearts” και των συμμαθητριών της Chetcuti, Wendy Butler, Dianne McDonald και Cheryl Dobbie.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Το σημείο συνάντησης είναι το Burvale Hotel στη γωνία των οδών Springvale Road και Burwood Highway, στις 9:30 το πρωί της Κυριακής.

Από εκεί ο κόσμος θα ταξιδέψει με λεωφορεία στο Aurora School, στη διεύθυνση Holland Road, στο Blackburn South, όπου και θα γίνει η κύρια εκδήλωση.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το σημείο αυτό με κατεύθυνση το Burvale Hotel.

Στις 12 ο κόσμος θα αφήσει μπαλόνια στον αέρα προς τιμήν της Karen Chetcuti.

Μουσικά συγκροτήματα, εκδηλώσεις για παιδιά, σιωπηλές δημοπρασίες θα λάβουν χώρα από τη 1 μ.μ.

Όλα τα έσοδα θα κατατεθούν σε ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει ο Δήμος Wangaratta όπου η Karen εργαζόταν 20 χρόνια. Τα χρήματα είναι για τα δύο ανήλικα παιδιά της.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Neoskosmos.com