Ψήφος, ΣΑΕ, Επανεκκίνηση ελληνισμού, η τριλογία της ΝΔ για τον Απόδημο Ελληνισμό

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Μόναχο. Τρεις προτεραιότητες  έθεσε στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για τον Απόδημο Ελληνισμό,  ο Τομεάρχης  του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάσος Δημοσχάκης. Σε  χαιρετισμό που απηύθυνε από το βήμα εκδήλωσης της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου, το οποίο επισκέπτεται, ο επίτιμος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και βουλευτής Έβρου του κόμματος προσδιόρισε τις προτεραιότητες ως εξής:

Ψήφιση του σχετικού Νόμου για την ψήφο των Αποδήμων.

Αναδιοργάνωση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού. Και,

Επανεκκίνηση του Ελληνισμού, με αφορμή τα 200 χρόνια από τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους.

Ο Βουλευτής Έβρου πραγματοποιεί επίσκεψη στην Βαυαρική πρωτεύουσα, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ως Υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικού Έργου της Ν.Δ. για τον Απόδημο Ελληνισμό. Ο Βουλευτής χάρισε το βιβλίο του “Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη” στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου, τιμώντας στο πρόσωπό του όλους τους Έλληνες μετανάστες!

Ακολουθεί ο χαιρετισμός:

“Απόψε και εδώ χτυπάει δυνατά η καρδιά του Ελληνισμού. Όπως και σε κάθε γωνιά του πλανήτη που οι Απόδημοι Έλληνες αγωνίζεστε, προκόβετε και τιμάτε, τόσο τις κοινότητες μέσα στις οποίες ζείτε, όσο και την Μητέρα Πατρίδα.

Αποτελείτε ένα πολύτιμο, αλλά αναξιοποίητο δυναμικό. Πολλοί το προσπάθησαν, αλλά κανένας δεν κατάφερε να σας αποδώσει την σημασία και τον σεβασμό που σας αξίζει. Δεν μπόρεσε το Ελληνικό Κράτος να μπολιάσει τον κορμό της Πατρίδας με τις δυνάμεις, την εμπειρία και την εφευρετικότητά σας.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεκαετίες τώρα, η Πατρίδα θυμάται τους αποδήμους μόνο όταν χρειαζόμαστε υποστήριξη στα εθνικά μας θέματα. Για να προσελκύσουμε επενδύσεις ή για να προωθήσομε τον τουρισμό μας.

Από την άλλη, χρόνια τώρα, συζητάμε για το δικαίωμά σας να μετέχετε στα κοινά της Πατρίδας μέσω της ψήφου, αλλά δεν καταφέραμε να βρούμε ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης για το αυτονόητο. Χρόνια τώρα, περιοριζόμαστε σε εθιμοτυπικές και τελετουργικές διαδικασίες που εξαντλούνται στη διάρκεια μιας ημέρας. Με πρόσκαιρα αποτελέσματα, χωρίς στρατηγική και συνέχεια. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια, που η χώρα μας έγινε αρνητικό πρωτοσέλιδο παγκοσμίως, καταφέραμε να σας φέρουμε σε πολύ δύσκολη θέση. Να απολογείστε για κάτι που δεν φταίξατε.Επίκαιρη18-1

Όμως, μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε την Πατρίδα μας να ορθοποδήσει. Πολλά χρόνια αφήσαμε τις ευκαιρίες να περάσουν από μπροστά μας. Και έχουμε εμείς την ευθύνη για αυτό. Είναι καιρός να αφήσουμε στην άκρη την επίρριψη ευθυνών αριστερά και δεξιά και να αναζητήσουμε συμμάχους. Τόσο στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή μας οικογένεια, όσο και στην ίδια την Ελληνική μας οικογένεια της Διασποράς. Οπότε, οι κρίσεις αποτελούν και ευκαιρίες. Να ξαναδούμε τα πράγματα από την αρχή. Να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.

Αποτελείτε την Οικουμενική συνέχεια του Ελληνισμού. Είστε ρίζες, είστε βλαστοί, είστε άνθη του εθνικού μας κορμού. Η αξιοποίησή σας δεν είναι στρατηγική ευκαιρία. Είναι εθνικό καθήκον. Η ανάδειξη της έννοιας του Οικουμενικού

Ελληνισμού υποδηλώνει την ενότητα και την αδιατάραχτη συνέχειά του. Ο Οικουμενικός Ελληνισμός μεγαλώνει την Ελλάδα. Τη δυναμώνει.

Και σήμερα, που την Πατρίδα ταλανίζουν τόσο σοβαρά προβλήματα, σε ότι αφορά την οικονομία, την προάσπιση των Δημοκρατικών Θεσμών και Αξιών, ακόμα και την ίδια την εδαφική της ακεραιότητα, καθώς το προσφυγικό ζήτημα έχει μετατραπεί σε βραδυφλεγή βόμβα, μοναδική ελπίδα για το αύριο είναι η σύγκλιση όλων των υγιών δυνάμεων του Ελληνισμού.

Είχα την τιμή να προταθώ από τον νέο Πρόεδρο της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως Υπεύθυνος Τομέα κοινοβουλευτικού Έργου για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Μια θέση τιμής, μα και βαριάς ευθύνης, αφού καλούμαι, πρακτικά, να εκπροσωπήσω όλη την Ομογένεια, όλους εσάς, στην Ελληνική Βουλή. Και να προωθήσω τα αιτήματα και τα προβλήματά σας. Να προβάλω τις αρετές σας και να εκθέσω τις προοπτικές για την Πατρίδα μας από το να σας φέρουμε κοντά μας.

Με την ανάληψη αυτών των καθηκόντων, κατέθεσα τρεις βασικές προτεραιότητες πολιτικής.

Βασική προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η συμμετοχή όλων των Ελλήνων, από όλο τον κόσμο στα κοινά της Πατρίδας. Η χορήγηση του δικαιώματος της ψήφου, κατ’ αρχήν για αυτούς που έχουν την Ελληνική υπηκοότητα, δεν είναι απλά υποχρέωση μας. Αποτελεί αυτονόητο δικαίωμά σας και ιερή εθνική μας υποχρέωση. Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για καθυστερήσεις.

Δεύτερη προτεραιότητά αποτελεί η οργάνωση του Αποδήμου Ελληνισμού και η προσέγγισή του από την Μητροπολιτική Ελλάδα σε νέες βάσεις. Το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού πρέπει να αναδιοργανωθεί και να πλαισιωθεί από τα στελέχη και τους φορείς εκείνους που θα εγγυηθούν την απρόσκοπτη και αποτελεσματική του λειτουργία.

Τέλος, μια τρίτη, αλλά εξίσου σημαντική προτεραιότητα αποτελεί μια προσπάθεια ολικής επανεκκίνηση του Ελληνισμού. Το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Ας χρησιμοποιήσουμε τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας, ώστε, δουλεύοντας σκληρά και μεθοδικά, με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, ο Ελληνισμός, Ελλαδικός και Απόδημος, να κάνει ένα νέο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

Με βάση αυτές τις τρεις προτεραιότητες ως πυλώνες των από δω και πέρα προσπαθειών μας, θα κινηθούμε σε πολλαπλές πρωτοβουλίες και δράσεις για την προσέγγιση και ανάδειξη των Ελλήνων της Διασποράς. Για αυτόν τον σκοπό, αναλαμβάνω την ευθύνη να καλέσω κάθε υγιή δύναμη, κάθε Έλληνα, όπου κι αν βρίσκεται, να συστρατευτεί μαζί μου και να αποτελέσει κομμάτι αυτής της προσπάθειας!

Σας ευχαριστώ και πάλι για την τιμή που μου κάνατε να με δεχτείτε απόψε εδώ και να σας ευχηθώ για εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, ευτυχία και πρόοδο!”