“Αποκλείει από το διάλογο τα περισσότερα μπλόκα ο Πρωθυπουργός” –

Αμετακίνητοι στις απόψεις τους οι αγρότες της Νίκαιας, επιμένουν ότι δεν θα πάνε στο σημερινό ραντεβού, ζητούν νέα συνάντηση αύριο και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για προσπάθεια διάσπασης.

Η Όλγα Γεροβασίλη, χθες, τόνιζε “ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο”.

Ωστόσο η άποψη των αγροτών της Νίκαιας, όπως είπε ο Σωκράτης Αλιφτείρας, ότι η κυβέρνηση επιλέγει να συζητήσει με εκπροσώπους 35 μπλόκων και όχι με τους εκπροσώπους 69 μπλόκων.

Μακάρι να γίνει σήμερα ένας ουσιαστικός διάλογος, είπε ο εκπρόσωπος των αγροτών της Νίκαιας, ωστόσο όπως τόνισε η κυβέρνηση επιλέγει να συζητήσει με τη μειοψηφία και όχι με την πλειοψηφία των αγροτών.

Την ίδια ώρα, ανάλογα μηνύματα στέλνονται προς το Μαξίμου τόσο από τους αγρότες της Κρήτης όσο και οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι εκπρόσωποι Τεμπών και Μικροθηβών ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει εάν θα συμμετάσχουν στη συνάντηση, καθώς, ειδικά οι εκπρόσωποι των Τεμπών περιμένουν να δουν τη λίστα με τους εκπροσώπους που θα είναι στο τραπέζι με τον Α. Τσίπρα.

Βέβαιη είναι η συμμετοχή των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων. Όπως είπαν τα μέλη της, Χρήστος Γκόντιας και Γιάννης Παναγής θα έχουν συναντήσεις και με τους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σήμερα, αλλά και τους προέδρους Ποταμιού, ΑΝΕΛ και Ένωσης Κεντρώων αύριο.

Τι θα προτείνει στους αγρότες ο Αλέξης Τσίπρας:

– Ασφαλιστικό: Εισφορές 12% ή 15% ή 20% του φορολογητέου εισοδήματος. Την επιλογή θα κάνουν οι αγρότες
– Αγροτικό μητρώο: Θα θεωρούνται κατά κύριο επάγγελμα αγρότες όσοι έχουν το 51% του εισοδήματος από αγροτικές δραστηριότητες
– Εργόσημο και για τα μέλη της οικογένειας
– Με το εργόσημο τα μέλη της οικογένειας θα έχουν ασφάλιση
– Επεκτείνεται το εργόσημο και στους παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς
– Ταχύτερη επιστροφή Φόρων και ταχύτερος συμψηφισμός ΦΠΑ
– Δέσμευση για φορολογικές ελαφρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα.