Ο Ιβάν Σαββίδης στο τριήμερο ποντιακό φεστιβάλ των «Κομνηνών» Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη.- Ο Σύλλογος Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης ετοιμάζεται πυρετωδώς για το 51ο ετήσιο χορό, αλλά και για ένα πλούσιο φεστιβαλικό ποντιακό τριήμερο. Το τριήμερο, από την Παρασκευή 26η Φεβρουαρίου έως και την Δευτέρα 29η Φεβρουαρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη Παγκόσμια συνδιάσκεψη Ποντιακών Νεολαιών στην οποία έχουν προσκαλεστεί οι Ποντιακές νεολαίες από όλο τον κόσμο (ήτοι Ευρώπη, Αυστραλία, πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, Ελλάδα, Κύπρο, Καναδά και ΗΠΑ) αλλά και η οργανωμένη Νεολαία της Βόρειας Αμερικής από το Μοντρεάλ, Τορόντο, Σικάγο, Κλήβελαντ, Κάντον Οχάιο, Βοστώνη, Φιλαδέλφεια, Νόργουολκ Κονέκτικακ και Νέα Υόρκη.Το εορταστικό αυτό τριήμερο θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, τον Πόντιο επιχειρηματία και φιλάνθρωπο κ. Ιβάν Σαββίδη.

Το τριήμερο θα ξεκινήσει την Παρασκευή το πρωί με ξενάγηση των νέων στην πόλη της Νέας Υόρκης και το βράδυ θα ακολουθήσει παραδοσιακή ποντιακή βραδιά (μουχαπέτ’) στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, 22-51 29th Str., Astoria από τις 8 μ.μ. με ζωντανή ποντιακή μουσική.

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι (12:00 μ.μ.) θα γίνει η έναρξη των εργασιών της συνδιάσκεψης της παγκόσμιας νεολαίας στο ξενοδοχείο LaGuardia Plaza (104-04 Ditmars Blvd, East Elmhurst, NY 11369). Η είσοδος θα επιτραπεί μόνο στα πιστοποιημένα συμμετέχοντα άτομα της νεολαίας και στα πιστοποιημένα προσκεκλημένα ΜΜΕ. Στις 1:00 μ.μ. σε παράλληλη αίθουσα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση κορυφής   μεταξύ του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά κ. Κώστα Τσιλφίδη, όλων των προέδρων των ποντιακών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, του Ιερού Ιδρύματος Παναγίας Σουμελά Αμερικής και του Ελληνικού ερευνητικού κέντρου Μικράς Ασίας και Πόντου και του κ. Ιβάν Σαββίδη. Στην συνεδρίαση αυτή θα αναπτυχθούν οι δράσεις, και τα επιτεύγματα των τελευταίων ετών αλλά και τα μελλοντικά σχέδια στην επικράτεια της Παμποντιακής Ομοσπονδίας.

12photo1-pontians--770x470

Ο 51ος ετήσιος χορός του συλλόγου «ΚΟΜΝΗΝΟΙ» θα ξεκινήσει στις 7:00μ.μ. στο Terrace on the Park, Fresh Meadows Corona Park, όπου ο κ. Σαββίδης θα τιμηθεί από την Παμποντιακή Ομοσπονδία και τους «ΚΟΜΝΗΝΟΥΣ» για την συνολική και μεγάλη προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό. Στο χορό θα υπάρξει πλούσια επίδειξη ποντιακών χορών και θα παραστούν συνολικά πέντε χορευτικά συγκροτήματα, των συλλόγων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης (μικρό, μεσαίο και μεγάλο), «Πόντος» του Νόργουολκ Κονέκτικατ και «Ακρίται» της Φιλαδέλφειας, με τον αριθμό των νέων χορευτών να ξεπερνά τα ογδόντα άτομα.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα οι μουσικοί Αχιλλέας Βασιλειάδης (τραγούδι), Χρήστος Τικταπανίδης (λύρα), Δημήτρης Στεφανίδης (λύρα), Γιάννης Απαζίδης (νταούλι) και Ιωσήφ Τσεντεκίδης (πλήκτρα). Τα εισιτήρια του χορού είναι προπληρωμένα με σειρά προτεραιότητας από τους: Τριαντάφυλλο Καλεμκερίδη (646) 642-8092, Νίκο Παπαχρήστου (917) 939-4771 και Νίκο Πουλικίδη (917) 915-1034.

Το πρωί της Κυριακής, 28 Φεβρουαρίου, οι αντιπρόσωποι της Παγκόσμιας Ποντιακής Νεολαίας και ο κ. Ιβάν Σαββίδης θα επισκεφθούν το Ιερό Ιδρυμα «Παναγία Σουμελά» Αμερικής και Καναδά και θα παρακολουθήσουν τη λειτουργία στο παρεκκλήσι της Παναγίας Σουμελά, στη διεύθυνση 253 Marshall Hill Road, West Milford, NJ 07480.

Το απόγευμα (3:00 μ.μ.) ο Ιβάν Σαββίδης θα επισκεφθεί το ιδιόκτητο Ποντιακό σπίτι των «Κομνηνών» (1ος όροφος – 31-27 23 Ave., Astoria) και θα συναντηθεί με τα μέλη του συλλόγου, ενώ αμέσως μετά θα παραστεί στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του συνδέσμου ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης, που θα λάβει χώρα στο δεύτερο όροφο του Ποντιακού σπιτιού.

Το πρόγραμμα των επαφών του κ. Σαββίδη είναι βεβαρημένο, γιατί πέρα των προγραμματισμένων δημόσιων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύλλογος «Κομνηνοί» θα έχει συναντήσεις με ηγέτες της Ελληνο-Αμερικανικής Κοινότητας, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τις διπλωματικές αρχές, με πολιτικούς της περιοχής της Νέας Υόρκης.

Το μεσημέρι (12:00 μ.μ.) της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας στη Νέα Υόρκη (305 East 47th Street – 2nd Floor, New York, NY 11017) Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Ιβάν Σαββίδης, Κωστας Τσιλφίδης, και οι Άλκης Αναστασιάδης (πρόεδρος Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας) και Γεωργία Μαυρίδου (συντονίστρια Νεολαίας ΗΠΑ). Συντονίστρια της συνέντευξης Τύπου θα είναι η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου κ. Αθανασία Παπατριανταφύλλου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο email: pontionsocietykomninoiny@gmail.com.