Τις διαδικασίες για τα κόκκινα δάνεια επιταχύνουν τράπεζες-ΤτΕ

Αθήνα
Το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το πλαίσιο λειτουργίας των εταιριών διαχείρισης εν όψει των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες η Τράπεζα της Ελλάδος συζητήθηκαν εκτενώς στη συνάντηση του διοικητή Γ.Στουρνάρα με τον προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών.
BC92124B03B0DC66E8E498E0B3471A15

Η Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με όσα προβλέπονται και στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας, αναμένεται να θέσει ποσοτικούς στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα ξεχωριστά προκειμένου να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους για την πορεία των δανείων αυτών.

Επιπροσθέτως οι εκπρόσωποι των τραπεζών ενημερώθηκαν για το νέο πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται με Πράξη του διοικητή, η οποία είναι πιθανόν να εκδοθεί και εντός της εβδομάδας, να καθορίσει όλα τα παραπάνω.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες στη συζήτηση τέθηκε το θέμα των εποπτικών δραστηριοτήτων της ΤτΕ σε συνάρτηση με εκείνες που διαθέτει εκ του νόμου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός του έργου και να αποφευχθούν οι αλληλεπικαλύψεις.

Newsroom ΔΟΛ