Κοπή Βασιλόπιττας και ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σκοταναίων

GÖRÖG-CÍPRUSI- MAGYAR   BARÁTI TÁRSASÁG EGYESÜLET
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ-ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΥΓΓΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στης 21 Φεβρουαρίου 2016 κέντρο δεξιώσεων SALA ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ο Σύλλογος των Σκοταναίων πραγματοποίησε την πατροπαράδοτη κοπή της Βασιλόπιτας και πραγματοποίησε το ετήσιο Χορό του.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαριάνθη Χρονοπούλου αφού χαιρέτισε τους παρευρισκομένους προχώρησε στην κοπή της βασιλόπιτας καλώντας τους επισήμους να παραλάβουν το αναλογούν κομμάτι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θεώρησα μεγάλη τιμή όταν ως πρόεδρος του Ελληνικού Κυπριακού Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας της Βουδαπέστης με κάλεσε, αλλά ένοιωσα πολύ συγκινημένος όταν στην εκφώνηση του ονόματος μου αναφέρθηκε στον παππού μου τον Βασίλειο Σταματόπουλο τον μεγάλο δάσκαλο του χωριού. Επίσης, την ίδια συγκίνηση ένοιωσα όταν κάθισα στο ίδιο τραπέζι και γνώρισα από κοντά τους επιτίμους προέδρους του Συλλόγου Σταύρο Μουγγολιά, Γεώργιο Σατολιά καθώς και τον πρώην πρόεδρο Νικόλαο Χρονόπουλο μαθητή του παππού μου και μου διηγήθηκε ορισμένα ευχάριστα γεγονότα της σχολικής μαθητικής περιόδου. Και οι τρεις διαβεβαίωσαν ότι το χωριό οφείλει πολλά στον αείμνηστο Δημοδιδάσκαλο Βασίλειο Σταματόπουλο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την βράβευση της θεατρικής ομάδας του 1995-1997 και συνεχίστηκε με το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Λυκουριωτών παρουσιάζοντας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων και κατά τόπον Αντιδήμαρχος για την Δημοτική Ενότητα Παΐων, Παναγιώτης Λάππας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρύτων Πειραιά και Επίτιμος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ανάπτυξης Αθανάσιος Χρονόπουλος, ο εκπρόσωπος του χωριού μας Πέτρος Ρηγόπουλος, ο εκδότης της εφημερίδας η «ΦΩΝΗ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» Πάνος Τσαπάρας και πολλοί άλλοι.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την πρόεδρο και όλο το διοικητικό Συμβούλιο για την άψογη φιλοξενία και την πολύ καλή διοργάνωση που έκανε και με έκανε να νοιώσω υπερήφανος για την καταγωγή μου και για αυτό το όμορφο χωριό την Κόκοβα, σημερινή Σκοτάνη που είναι ένα από τα νοτιότερα χωριά του Δήμου Καλαβρύτων, στα σύνορα με την Αρκαδία, στις πλαγιές των βουνών Αη-Λιά και Αη-Θανάση, εις τα υψώματα της κοιλάδας του Λάδωνα, μεταξύ δύο παραποτάμων του Κλείτορα και του Αροανίου, βλέποντας απέναντι το ξακουστό και περήφανο βουνό της επαρχίας Καλαβρύτων τον «Χελμό».

Ευχόμενος σε όλους Υγεία και Χαρά και όλοι μαζί να προσπαθούμε για το καλό του χωριού.

Βουδαπέστη 2016-02-23

Βασίλειος Σταματόπουλος

Πρόεδρος