Τσίπρας για τα αγροτικά μπλόκα

Στην ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις αγροτικές κινητοποιήσεις, καλώντας για άλλη μία φορά τους αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο πρώτο ραντεβού που είχε με τους αγρότες λέγοντας πως η κυβέρνηση θα προστατεύσει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών και όχι το 5% των αγροτών που όπως είπε δηλώνουν μεγάλα εισοδήματα.

Ο πρωθυπουργός , είπε ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών να διεκδικούν δικαιώματα, και επισήμανε ότι τα κίνητρα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, αφορούσαν την τήρηση της νομιμότητας.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι σε τέτοιες συνθήκες με πολίτες να κινητοποιούνται “οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί” και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα προβλήματα λύνονται καλύτερα με πειθώ.

Από την άλλη, τόνισε ότι “όταν κάποιοι μας κουνούν το δάχτυλο και απειλούν με κλείσιμο συνόρων, δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας”, αναφερόμενος, ευθέως, όπως τόνισε, στον Προμαχώνα.

Τόνισε ότι κάθε αγώνας πρέπει να έχει μαζί του το κοινωνικό σύνολο και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας και οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει να είναι εναντίον της χώρας και του κοινωνικού συνόλου.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε, επίσης, τους κινητοποιημένους αγρότες σε συνέχιση του διαλόγου. Αν δεν επανεκκινήσουμε την οικονομία και δεν αυξήσουμε την παραγωγή δεν θα βγούμε από την κρίση, είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως γι αυτό ο αγροτικός τομές πρέπει να είναι προτεραιότητα μας.

Αναφέρθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που κάνουν οι αγρότες και στη πρόταση που κατέθεσε για να αντιμετωπιστεί με δίκαιο τρόπο η οικονομική στενότητα.

Δεν μπορούμε να προστατέψουμε τα υψηλά εισοδήματα των αγροτών που είναι στο 5%, ανέφερε και τόνισε ότι θα προστατέψουμε το 95% των αγροτών με τα χαμηλά εισοδήματα. Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε πως αύριο θα συναντηθεί και με αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας .

Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για το κύκλωμα εκβιαστών

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής απένειμε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία “για την εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών” και επανέλαβε την θέση του ότι “το σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς στην χώρα θα ξηλωθεί κλωστή-κλωστή από αυτήν την κυβέρνηση”.