Δύο πρόσφυγες επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν

Το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών πήρε “σάρκα και οστά” το μεσημέρι της Πέμπτης (25.02.2016) στην πλατεία Βικτωρίας. Δυο άνδρες σε απόγνωση, δυο άνδρες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, έφτασαν στα άκρα και επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν. Να πάρουν οι ίδιοι τις ζωές που γλίτωσαν από το μακρύ ταξίδι μέσα στην κακουχίες για να φτάσουν μέχρι την Ευρώπη. Έφτιαξαν αυτοσχέδιες θηλιές χρησιμοποιώντας κασκολ και μπλούζες και κρεμάστηκαν!

Οι δυο 25χρονους άνδρες που ξεπέρασαν τα όρια της απόγνωσης κατάγονται από το Πακιστάν και βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και ένα μήνα. Περιμένουν, μάταια, να πάρουν τα απαραίτητα έγγραφα για να φύγουν προς τη βόρεια Ευρώπη. Ο ένας από τους δυο μάλιστα είναι στην Ελλάδα μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Ευτυχώς η αντίδραση των ομοεθνών τους ήταν άμεση και κατάφεραν να τους κατεβάσουν από τα δέντρα όπου είχαν κρεμαστεί πριν να είναι πολύ αργά. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρία στο twitter της δικηγόρου Helena Vázquez, έφτασε 10 λεπτά μετά το πρώτο τηλεφώνημα.

Λίγο μετά τις 16:00 και τους δυο τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους μεταφέρει σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο ένας από τους δυο είναι καλά, ενώ ο δεύτερος ανέπνεε με δυσκολίες.