Μια “ανάσα” από την Πόλα Ρούπα η Αντιτρομοκρατική

Μια ανάσα από την Ρούπα έφθασε η Αντιτρομοκρατική κατά το πρόσφατο παρελθόν, καθώς είχε εντοπίσει δυο από τα κρησφύγετα τις καταζητούμενης, και μάλιστα σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικές ομάδες της Αντιτρομοκρατικής που ασχολούνται μόνο με τον εντοπισμό της συμβίας του Νίκου Μαζιώτη, τους τελευταίους έξι μήνες κατάφεραν να βρεθούν στα ίχνη της καταζητούμενης και μάλιστα να ανακαλύψουν και δυο από τα κρησφύγετα της, σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Φωτογραφία αρχείου.

Φωτογραφία αρχείου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν πληροφορίες, κυρίως μετά την εξάρθρωση της ομάδας των ληστών του Διστόμου, για πιθανά σημεία κυρίως στην Πελοπόννησο που είναι δυνατόν να βρίσκεται η καταζητούμενη “αντάρτισσα πόλης”.

Ειδικά κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής με πάσα μυστικότητα πήγαν σε αυτές της περιοχές και πραγματοποίησαν παρακολουθήσεις, πλην όμως η Π. Ρούπα είχε καταφέρει να διαφύγει, αφήνοντας πίσω της μόνο ίχνη της παρουσίας της στα καταλύματα που είχε νοικιάσει, χρησιμοποιώντας βέβαια πλαστές ταυτότητες.

Μάλιστα το ένα από τα κρησφύγετα που χρησιμοποίησε η καταζητούμενη, ήταν σε διπλανό με την Αργολίδα νομό. Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής να γνωρίζουν τα στοιχεία τριών πλαστών ταυτοτήτων που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της η Π. Ρούπα.

Επίσης εκτιμάται πως η συμβία του Νίκου Μαζιώτη έχει την υποστήριξη ομάδας τουλάχιστον πέντε ατόμων, τα οποία είναι “καθαρά” και δεν έχουν απασχολήσει για το παραμικρό τις Αρχές, πόσω μάλλον για εμπλοκή τους σε ένοπλες οργανώσεις και εξωκοινοβουλευτικούς πολιτικούς χώρους.

Ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή την “παρέα” φαίνεται πως υπάρχει ένας αδύναμος κρίκος, και δεν είναι άλλος από άτομο το οποίο κατά το παρελθόν φέρεται να είχε συνεργαστεί σε ποινικές υποθέσεις με τον Έλληνα “Φαντομά”, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν σοβαρές ενδείξεις στα χέρια τους για την εμπλοκή του συγκεκριμένου ατόμου, στο “σύστημα” που έχει δημιουργήσει “προστατευτικό” κλοιό γύρω από την καταζητούμενη συμβία του Ν. Μαζιώτη.

Μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, ο άνθρωπος που κατάφερε να απεγκλωβίσει την Ρούπα από τις Ερυθρές, όπου πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση το ελικόπτερο που είχε νοικιάσει για την απόδραση από τον Κορυδαλλό, δεν είναι άλλος από τον παλιό συνεργάτη του Παλαιοκώστα, με τον οποίο η καταζητούμενη επικοινώνησε, όπως όλα δείχνουν, μέσω της εφαρμογής Viber, και για το λόγο αυτό δεν στάθηκε δυνατόν από την Αντιτρομοκρατική, να εντοπίσει κάποιο ύποπτο τηλεφώνημα από την συγκεκριμένη περιοχή, τις επίμαχες ώρες.

Τέλος στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η συμβία του γνωστού “αντάρτη πόλης”, έχει πρόσβαση στο μυστικό οπλοστάσιο του Επαναστατικού Αγώνα, το οποίο μάλλον είναι κρυμμένο σε κάποια αγροτική περιοχή τις Πελοποννήσου.

Θεοδόσης Πάνου

NewsIt.gr