Σφοδρή επίθεση Βγενόπουλου σε Παπαγγελόπουλο, Αγγελή, Βαξεβάνη

Αθήνα. Σφοδρή επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον εισαγγελέα Εφετων Ι.Αγγελή, αλλά και τον «συκοφάντη δημοσιογράφο» Κώστα Βαξεβάνη, εξαπέλυσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Με χειμαρρώδη, καταγγελτικό λόγο, ο κ. Βγενόπουλος -με αφορμή την αρχειοθέτηση της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας και την ολοκλήρωση της έρευνας από την ελληνική δικαιοσύνη- παραθέτει σωρεία στοιχείων με τα οποία επιχειρεί να καταδείξει αφενός μεν την απευθείας επέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου στο πεδίο της Δικαιοσύνης, αφετέρου δε την αγαστή-υπόγεια συνεργασία ανάμεσα σε εκπροσώπους της Δικαιοσύνης και το περιοδικό «hot doc», με πολιτικά ερείσματα και ανοχή.

«Μέχρι το τέλος του 2014, ο Κώστας Βαξεβάνης ήταν μια ιδιότυπη περίπτωση συκοφάντη δημοσιογράφου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενοπούλος, «από την κυβερνητική αλλαγή όμως του 2015 και μετά, ο Κώστας Βαξεβάνης απέκτησε δυστυχώς πολιτικά ερείσματα που του επέτρεψαν να επεμβαίνει αθέμιτα στη Δικαιοσύνη, με εκφοβισμό δικαστών, όταν οι αποφάσεις τους δεν τον ικανοποιούν, με έπαινο αυτών που τον ικανοποιούν, με καταγγελίες δήθεν παράνομων πράξεων δικαστών προς εκφοβισμό, και με παραινέσεις προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που καταθέτουν ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να πετύχει τους στόχους του.

Ο κ. Βγενόπουλος έκανε λόγο για μπανανία αλλά και για κατάσταση που έχει ξεφύγει, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη πρέπει να διαδραματίσει ρόλο ως διακριτή εξουσία

Αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Βγενόπουλος ανέγνωσε δημοσίευμα του Τύπου, σύμφωνα με το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός επικοινωνούσε απευθείας με εισαγγελέα, δίνοντας οδηγίες για την ανάθεση υπόθεσης.

«Έπρεπε τουλάχιστον να το διαψεύσει» είπε, «για να προφυλάξει τόσο το κύρος και την εικόνα των εισαγγελέων, όσο και την αντίληψη περί της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε επίσης σε ενέργειες του κ. Παπαγγελόπουλου, «με εμφανή διάθεση επηρεασμού της Δικαιοσύνης», σε υποθέσεις που τον αφορούσαν.

Ο επικεφαλής της MIG δεν δίστασε να καταγγείλει τον εισαγγελέα Εφετών και πρώην προϊστάμενο Δικαστικής Συνδρομής Ιωάννη Αγγελή, ως πηγή διαρροής απόρρητων εγγράφων στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, αποδίδοντας τις κινήσεις του στην «προσπάθεια προώθησης της καριέρας του, γινόμενος αρεστός στα κέντρα εξουσίας που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την εξέλιξή του».

Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στη διαρροή μηνυτήριας αναφοράς που μόνον ο εισαγγελέας θα μπορούσε να έχει.