Θεσσαλονίκη: Αγρότες μπήκαν με τρακτέρ στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ένταση λίγο μετά τις 12.00 έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με αγρότες από 22 μπλόκα να προσπαθούν να ρίξουν την εξωτερική πόρτα για να μπουν μέσα. Αρχικά κάποιοι σκαρφάλώσαν στα κάγκελα και άλλοι άναψαν φωτοβολίδες. Στη συνέχεια ένας οδηγός τρακτέρ προσπάθησε να ρίξει την εξωτερική πύλη με το τρακτέρ του. Ένωσε όπως θα δείτε στο επόμενο βίντεο, την πύλη του υπουργείο με το τρακτέρ του, με μία αλυσίδα και στη συνέχεια έκανε όπισθεν. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης, αλλά οι αγρότες παραμένουν στο σημείο…

ypourgeio_473_355

 

Στη συνέχεια οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της εισόδου του ΥΜΑΘ διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Οι αγρότες τοποθέτησαν δική τους αλυσίδα, κλειδώνοντας συμβολικά για λίγη ώρα την είσοδο του υπουργείου, άναψαν πυρσούς και φώναξαν συνθήματα. Οι αγρότες προτίθενται να παραμείνουν στο ΥΜΑΘ τουλάχιστον μέχρι τις 16:00 το απόγευμα…

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ

Με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα κατευθύνονται στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, αγρότες και κτηνοτρόφοι από 22 και πλέον μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, η έναρξη του οποίου ορίσθηκε για τις 11:30. Στη σημερινή κινητοποίηση δήλωσαν ότι θα πάρουν μέρος άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας.

Τα τρακτέρ της Χαλκηδόνας έχουν ήδη μπει στην πόλη και αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Οι αγρότες της Χαλκηδόνας μπήκαν στην Θεσσαλονίκη από τη δυτική είσοδο και πέρασαν την Λεωφόρο Νίκης, με κατεύθυνση το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για να ενωθούν με τα υπόλοιπα μπλόκα.

Την ίδια ώρα, τα μπλόκα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, είναι καθ’ όδον για το ΥΜΑΘ. Η Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναμένεται να κλείσει, καθώς από εκεί θα περάσουν τα τρακτέρ. Σε σχέση με τη λήξη της κινητοποίησης, ο Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης, δήλωσε: «Κανείς δεν ξέρει πότε θα φύγουμε. Όλα είναι ανοιχτά».

Το σημερινό δελτίο κινητοποιήσεων στην κεντρική και ανατολική Μακεδονίας είναι το εξής:

  • Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για σήμερα.
  • Υπό κατάληψη είναι η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Δεν προβλέπεται προς το παρόν να κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
  • Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00- 15:00 και 20:00- 23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 23:00.
  • Στα διόδια των Μαλγάρων, που είναι ανοιχτός ο δρόμος, γίνεται γενική συνέλευση και δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν και εκεί αγρότες στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης.
  • Σε αποκλεισμό παραμένει για τέταρτη εβδομάδα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.
  • Στον νομό Πιερίας, στο Αιγίνιο, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Οι συνάδερφοί τους, που παραμένουν στη αερογέφυρα Αλεξιάδη στην Κατερίνη συνεδριάζουν το απόγευμα για το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής. Η διέλευση στο σημείο είναι ανοικτή.

Πηγή: seleo.gr – Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ